Menu Premium

Death Stranding PC versie komt uit op 2 Juni en heeft Half-Life content

Reilly 03/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

505 Games, de uitgever van de PC versie van Death Stranding, heeft bekend gemaakt dat Death Stranding op 2 Juni naar Steam en Epic Games Store komt. Ter gelegenheid heeft de uitgever een trailer naar buiten gebracht. Desbetreffende trailer toont de laatste paar seconden iets opvallends: een creature van Half-Life.

Death Stranding x Half-Life

De omschrijving van de video bevestigd dat dit niet zomaar voor de grap gedaan is – de PC versie zal namelijk crossover content van Half-Life bevatten. Half-Life is natuurlijk de beroemde game serie van Valve. Dezelfde Valve die ook Steam beheert. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat alleen de Steam versie deze content zal bevatten, maar als we PC Gamer mogen geloven zal die content ook in de Epic Games Store versie zitten.

Er is nog niet veel bekend over deze crossover content. Zoals gezegd is er bij de laatste paar seconden een creature van Half-Life te zien, maar ook loopt de main character (Sam Bridges) soms rond met een rode “Valve” in zijn achterhoofd. Dit uiteraard als referentie naar het bekende logo van Valve.

PC = opties

Afgezien van de ludieke crossover actie, pronkt de trailer ook met functies die specifiek gemaakt zijn voor de PC versie. Ten eerste zal de PC versie een photo mode bevatten (mogelijk dat deze later ook naar de PS4 versie komt?), worden “hoge” framerates ondersteunt (geen details hierover) en is er support voor ultra-wide monitors. Wat voor hardware benodigd is om dat allemaal te laten draaien is nog niet bekend gemaakt, maar daarvoor kun je het beste even de Steam pagina in de gaten blijven houden.

Mocht je Death Stranding nog niet al op de PlayStation 4 gekocht hebben, kun je voordat je de PC versie haalt nog even de review kijken van Jelle & Skate. Heb je zin om nog even te schaterlachen dan kun je kijken hoe JJ zich door de game probeert te worstelen, met Jelle als gids.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch