Menu Premium

Deadbreed moet aantrekkelijk worden voor de oudere gamer

Gamekings Redactie 20/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het MOBA-genre, wat natuurlijk staat voor Multiplayer Online Battle Arena, wordt op het moment keihard overheerst door League of Legends. De free-to-play game doet het ontzettend goed en het lijkt erop dat geen enkele game dat succes kan tippen. Toch wordt er zo nu en dan een poging gedaan en ontwikkelaar Deadbreed wil dat gaan doen met een game diezelfde naam draagt als de studio. En dat niet alleen. Deadbreed moet aantrekkelijk worden voor de oudere gamer, met onder andere een flinke lijst customisation-opties die daarvoor moeten zorgen.

Ontwikkelaar Stefan Ljungqvist van Deadbreed vertelde dat in een interview met VG247. Volgens hem gaat hun game, die dus ook Deadbreed heet, vernieuwend zijn in het MOBA-genre. Deadbreed biedt gameplay met 3v3-matches, wat op zichzelf niet heel nieuw is, maar dan met uitgebreide character customisation. “We wilden een MOBA maken die aantrekkelijk is voor de oudere gamer – een donker en griezelig gethematiseerd customisation-paradijs. Deze game wordt aantrekkelijk voor gamers die een grote invloed willen uitoefenen op hoe hun personage eruit ziet, maar vooral ook hoe deze speelt”, zo vertelt Ljungqvist.

Het aanpassen van je eigen personage moet van grote tactische en strategische waarde worden, als we de ontwikkelaar moeten geloven. Natuurlijk heeft dat vooral te maken met wat voor wapens en armor je meedraagt, maar gezien je meerdere personages meeneemt, kun je deze uitbalanceren met elkaar. Voor elk gevecht is het mogelijk om een eindbaas, ofwel Sentinel, te verslaan en als je wint, heeft dit invloed op de rest van de game. Er worden namelijk extra items mee vrijgespeeld en het wordt moeilijk om de Sentinel nogmaals te verslaan.

Ze willen met Deadbreed dus een flinke deuk in het MOBA-genre slaan, maar de vraag is natuurlijk of dat gaat lukken. Deadbreed [als studio] is ontzettend enthousiast en of dat z’n vruchten gaat afwerpen, weten we nog niet. Op het moment is Deadbreed te vinden in het Steam Greenlight-programma en de game moet ergens uitkomen in 2014. We gaan deze sowieso dit jaar nog kunnen spelen, maar het is niet precies duidelijk wanneer. We houden het in de gaten.

Deadbreed moet aantrekkelijk worden voor de oudere gamer

Deadbreed moet aantrekkelijk worden voor de oudere gamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch