Menu Premium

De reden waarom Scalebound nooit is doorgezet is bekend

Maarten van Steijn 15/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Scalebound, die ene game die lang in een verwarrend traject gezeten heeft. Deze Xbox One exclusive IP heeft helaas nooit het daglicht mogen zien. De reden hiervoor werd tot dusverre aardig in het midden gelaten. Meteen na het bericht dat de game geannuleerd was moest alle Youtube content omtrent deze titel ook meteen verwijderd worden van het interwebs., Al hoewel Platinum Games, de voormalige developer achter deze IP, onlangs gezegd heeft snel door te willen pakken en met nieuwe projecten aan de slag te gaan, bleven we enigszins met vragen achter – die bij deze misschien beantwoord worden.

De onzekerheid of deze game wel aan de voldoening van de fans kon tippen bleek de voornaamste reden voor het cancelen van deze titel van Platinum Games en uitgever Microsoft. Dit heeft Xbox’s Phil Spencer onlangs laten weten tijdens een interview voor een Japanse website.

Aangezien deze game in een vrij vroeg stadium al aangekondigd was, is menig gamer losgebarst met fan theories, waardoor de verwachtingen voor deze game blijkbaar te hoog werden opgeschroefd. Of dit de echte reden was voor het eruit trekken van de stekker van dit project of dat er gewoon te veel haken en ogen bleken te zitten gedurende de development is nog maar de vraag.

Mogelijk heeft deze E3 de pijn van een geannuleerde game al doen verdoven, of verwijt jij het Platinum Games nog steeds dat ze niet gewoon de releasedatum vooruit schoven en alsnog iets uitgebracht hebben? Discussieer meer in de comments!

Bron: videogamer.com

Loading...
 • Asdorino90
 • Pascal Tettero

  alsnog uitbrengen, fk xbox, release het maar op de ps4.. heb toch beide consoles

 • roeland

  Microsoft en Platinum Games is ook een bizarre samenwerking. Beide bedrijven staan zo ver van elkaar af dat dit nooit een positief ding voor allebei had kunnen worden. Het is als een duet met Jan Smit en Marilyn Manson.

 • Serket Hamo

  Xbox one x zogenaamd 4 k gaming tot nu toe zijn metro, asassins, anthem niet 4k maar dynamic 4k. Wat triest dit

  • BassieB

   Fck 4k! Dat moet je niet willen op je console, je moet 60fps 1080p willen. Dat mag gvd ook eindelijk wel eens op de console.

   Op PC gamen we al 60fps 1080p sinds 2008 ofzo xD

  • Pascal Tettero

   nobody gives a fuck? serieus hoeveel mensen denk jij dat er een 4k tv gekocht hebben gewoon voor domme graphics. ik zeker niet heb net 2-3 jaar een 48inch dus 4k interesseerd mij echt geen fuck totdat deze tv kapot gaat dan..

   • Serket Hamo

    4k kan mij gestolen worden. De reden dat ik dit zeg is omdat Microsoft telkens maar beweerde dat deze console zowel alle games op 4k 60fps zo moeten kunnen draaien. Tot nu toe heeft deze console dit niet waar kunnen maken. Het is in principe gewoon een ps4 pro maar dan net iets beter.

 • zengyy

  ik vind het een goede reden om de game te cancellen. Na recore (en misschien ook quantum break) konden ze echt niet nog zo een teleurstelling laten komen

 • Phish!

  Misschien moest je het anders aankondigen, goed uitleggen wat het is, met een lange gameplay demo in een E3 Livestream ofzo, dan wisten xbox bezitters wat ze moesten verwachten van de game. Toch moet ik zeggen dat Platinum en Xbox niet echt de meest voor de hand liggende combo is.

  • Pascal Tettero

   boeiend, zag je hoe vet die draken eruit zagen.. ik speel nu meer op ps4 gewoon omdat xbox niet genoeg exclusives heeft.

   • Phish!

    Ik heb geen van beide consoles, maar als ik er één zou kopen zou dat een ps4 zijn. Xbox heeft niet veel en al vooral niet een variërend aanbod aan exclusieve games en dat moeten ze eigenlijk veranderen. Al moet ik wel zeggen dat als er een keer een Xbox exclusive voorbij komt die ik wil spelen, dat ik hem gewoon speel op mijn PC, via the Xbox app.

 • Het word al triester in de wereld van game-developers, van early acces games die nooit afkomen tot klinklare leugens over content en microtransacties… op een paar goeie games na is het vooral geld graaien door grote producenten als Activision en Ubisoft

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord