Menu Premium

De productie van de Playstation 3 is zojuist officieel beëindigd in Japan.

Maarten van Steijn 30/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na meer dan 80 miljoen Playstation 3 consoles verkocht te hebben, is de stekker er nu dan eindelijk uitgetrokken in Japan. De productie van deze vorige generatie consoles van Sony is voortgezet tot een dikke 3 jaar nadat de Playstation 4 in de winkels verscheen – met 2017 dus als eindstation.

In november 2006 verschenen de eerste Playstation 3 consoles in Japan. Kort daarna, in 2007, volgde ook Amerika samen met een aantal anderen landen met het verkopen van de inmiddels toch wel karakteristieke console. De Playstation 3 heeft een life span behaald van zo’n 10 jaar. Al hoewel dit toch een vrij lange levensduur voor een console is, heeft hij het broertje, de Playstation 2, niet kunnen overtreffen. De Playstation 2 heeft het namelijk 13 jaar lang volgehouden.

Uiteraard vraag je je nu af of de Playstation 3 te evenaren viel met zijn concurrent, de Xbox 360. Feit is, dat de Playstation 3 met 80 miljoen verkochte stuks nog maar net onder de verkoopcijfers van de Xbox 360 zit. Wel moet daarbij gezegd worden dat de Xbox 360 destijds wat langer in de markt heeft gestaan. (2005 t/m 2016)

Sony hoeft zeker niet te treuren om dit verlies, aangezien de Playstation 4 zijn vorige generatie nu al bijna overtroffen heeft. vlak voor afgelopen kerst stond de teller op 50 miljoen verkochte stuks, waarbij er rond de kerstdagen alleen al 3,4 miljoen extra over de toonbank vlogen.

Al hoewel voor nu alleen Japan gekapt is met de productie, wijst de geschiedenis ons dat andere landen ook zullen gaan volgen. Voelt dit toch wel als een bittere pil na al die jaren game-plezier op dit ouwe beestje? Of heeft de Playstation 4 voor jou alles al lang en breed goedgemaakt?

Bron: eurogamer.net

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch