Menu Premium

De PlayStation 4 heeft goed verkocht met de kerst

Tim Koelen 05/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen nacht heeft Sony haar presentatie gehad op de Las Vegas Consumer Electronics Show en de cijfers liegen er niet om: de PlayStation 4 heeft goed verkocht met de kerst.

Vorig jaar, om precies te zijn op 6 december, kwam Sony naar buiten met het feit dat ze de 50 miljoen verkopen gepasseerd zijn van de PlayStation 4. Vannacht kwam Sony opnieuw met cijfers naar buiten over hoeveel hun console is verkocht, en dat waren er nu maar liefst 53.4 miljoen! Dat zijn dus 3.4 miljoen PlayStation’s die in de afgelopen maand over de toonbank zijn gegaan.

De nieuwe weg die Sony in wist te slaan met de nieuwe PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro heeft voorlopig dus zijn vruchten afgeworpen. Eerder kwam Sony al met de verkoopcijfers van Uncharted 4: A Thief’s End, die namelijk op 21 december al 8.7 miljoen keren verkocht is. Dit aantal zal alleen maar gegroeid zijn in de afgelopen periode aangezien de PlayStation 4 op dit moment wordt aangeboden in een bundel met de populaire game.

Daarnaast vermeldde Sony dat de PlayStation 4 vanaf nu HDR ondersteund. Ook kwam Sony met het nieuws dat de PlayStation VR-set goed verkocht was, maar met een concreet aantal is het Japanse bedrijf niet gekomen. Dat Sony niet met harde cijfers komt is op z’n minst opvallend te noemen. Voor nu moeten we het maar voor lief nemen dat de PS VR het volgens Sony goed heeft gedaan in de afgelopen periode. Overigens is Sony ook niet met een concreet aantal verkochte PS4 Pro’s naar buiten gekomen.

Word jij ook omver geblazen door de verkoopcijfers van de PlayStation 4 in de maand december? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch