Menu Premium

De OUYA dev kits worden op 28 december verscheept

Gamekings Redactie 01/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

2013 mag nu al een goed jaar genoemd worden voor de Indie-game lover. De eerste versies van de op Android-gebaseerde console OUYA zullen namelijk de eerste paar dagen van 2013 de woonkamers of werkruimtes van Indie-ontwikkelaars binnenvallen. De OUYA dev kits worden op 28 december verscheept en, rekening houdend met een aantal dagen verzendtijd, kan er door Indie-ontwikkelaars begin januari dus al aan de slag worden gegaan met deze nieuwe console.

Misschien denk je nu: Alle OUYA-consoles zouden toch een dev kit bevatten? Dat klopt ook. Alle OUYA consoles werken namelijk als gameconsole en dev kit. Deze eerste ronde van OUYA dev kits is echter enkel bedoeld voor ontwikkelaars, niet voor de gamers. Het is natuurlijk wel zo fijn dat als de console jouw huiskamer heeft bereikt, er ook iets op te spelen valt.

Toen het Kickstarter-project, waarmee de OUYA leven is ingeblazen, nog in volle gang was, kon iedereen een extra dikke donatie doen. De mensen of studio’s die dit grotere bedrag hebben betaald zijn de personen die vroegtijdig een dev kit ontvangen. Volgens de site van OUYA zijn deze dev kits ‘speciaal’ en zit er iets bij, dat niet bij de standaard OUYA’s zal zitten. Wat dit is weten we pas over een maandje, zodra de eerste dev kits bij ontwikkelaars binnenkomen.

Mocht je toentertijd deze speciale dev kits gemist hebben, dan is het nu nog mogelijk er één te winnen. Met een simpele Tweet, waarin je beschrijft wat voor wilde plannen jij hebt voor de OUYA, maak je al kans.

De OUYA komt maart 2013 officieel uit. Iedereen die het Kickstarter project met een bepaald bedrag heeft gesteund, ontvangt de console op de releasedatum zelf. Ben jij één van deze gamers? Of ben je nog steeds sceptisch over de op Android-gebaseerde console?

De OUYA dev kits worden op 28 december verscheept

De OUYA dev kits worden op 28 december verscheept

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch