Menu Premium

De klassieke Sega-games zijn nu speelbaar op Android en iOS

Maarten van Steijn 26/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet heel lang geleden, tijdens de presentatie van Sega’s Road to 2020, werd al duidelijk dat Sega haar oudere, klassieke titels weer in de schijnwerpers wilt krijgen. En wat blijkt, verschillende retro Sega-games die we kennen van de jaren 90 zijn nu gratis te checken op Android en iOS.

Sega Forever heeft onlangs bij launch al een vijftal klassieke Sega games in de Store laten verschijnen: Altered Beast, Phantasy Star 2, Comix Zone, Kid Chameleon en de welbekende Sonic The Hedgehog. De games zijn allemaal gratis te downloaden, waarbij Sega Forever elke week weer nieuwe games toevoegd aan de groeiende lijst. Ook heeft Sega gezegd de intentie te hebben om deze games ooit ook op Xbox One, Playstation 4 en de Nintendo Switch te laten draaien, mits er genoeg animo voor blijkt te zijn.

Sege Forever, dat de vlag voor dit project draagt binnen Sega, zal beide de officiële – en ported games aan de reeks toevoegen. Een aantal van deze games zijn voorheen al mobile compatible gemaakt. Deze zullen weer wat opgekrikt worden met een modern sausje.

Mocht je competitief ingesteld zijn, dan is het misschien goed om te weten dat de games ook online leaderboards zullen bevatten. Ben je bang dat je databundel dit niet gaat verdragen? De games zijn ook gewoon offline speelbaar.

Ben jij alvast geheugen vrij aan het maken op je mobiel, of betwijfel je nog of dit wel goed speelbaar is met al die ported games en emulators? Laat in de reacties weten hoe jij hierover denkt.

Bron: artechnica.com

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch