Menu Premium

Het lijkt nu zeker: GTA Trilogy Remastered komt eraan

Mitchel Hoes 13/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na maanden van geruchten en speculaties lijkt het toch te echt van te komen. De GTA Trilogy Remastered komt eraan. Geen remakes dus, wat ook wel eens werd geroepen, maar remastered versies. Momenteel lijkt het erop dat de drie games later dit najaar worden uitgebracht. Ze verschijnen op een groot aantal platforms, zoals de Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en de PC. Het afgelopen jaar deden er zich regelmatig de geruchten de ronde op Twitter, Reddit dat Rockstar werkte aan remasters/remakes van drie GTA-games die we kennen uit de tijd van de PS2. Deze geruchten werden alleen maar sterker toen het moederbedrijf van Rockstar, Take-Two Interactive, ‘DMCA takedowns‘ gebruikte om bepaalde GTA- mods te verwijderen. Ook had de uitgever aangekondigd dat er drie, nog onaangekondigde, geremasterde games in ontwikkeling waren.

De GTA Trilogy in een ander Engine

Volgens de bronnen werkt Rockstar actief aan de geremasterde versies van GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas. Elke game wordt gemaakt met Unreal Engine 4 en biedt een mix van nieuwe en oude graphics. Een bron die beweert een fragment van de games in actie te hebben gezien, zei dat de beelden hen deden denken aan een sterk aangepaste versie van een klassieke GTA game. De User Interface voor de games wordt ook aangepast, maar behoudt dezelfde stijl. Er zijn geen details gedeeld over de gameplay. Kotaku heeft echter te horen gekregen dat deze geremasterde titels zoveel mogelijk trouw blijven aan originele GTA titels.

Oude GTA door een nieuw studio

Bronnen bevestigen dat Rockstar Dundee, een van de nieuwe studio’s van het bedrijf, leiding heeft over ontwikkeling van geremasterde games. Een andere bron legde uit dat de studio niet alleen nauw betrokken is bij de remasters, maar ook Rockstar helpt bij het ontwikkelen van de next-gen GTA V ports. Fans van GTA gaan dus een mooie tijd tegemoet.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch