Menu Premium

De FBI gaat zich bemoeien met Counter-Strike matchfixing

JeffreyHage 02/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Matchfixing is op dit moment overal in het nieuws. De afgelopen weken ging het alleen al in Nederland om darters en basketballers. En ook de gaming community wordt hierin niet gespaard. Zo meldt Kotaku dat de FBI onderzoek gaat doen naar Counter-Strike matchfixing. Dit nieuws kwam naar buiten dankzij een interview met Ian Smith (voorzitter van de esports integriteits commissie in Australië). Inmiddels is het probleem ook naar Amerika overgewaaid, waar de FBI ermee aan de slag gaat. Maar waarom moet nu juist de FBI ingrijpen?

Matchfixing bij Counter-Strike: Een nog lopend onderzoek

In gesprek met CS:GO Youtuber ‘slash32’  geeft Smith aan dat er een kleine, maar toch invloedrijke groep matchfixers bezig is. Deze groep heeft over een lange periode geprobeerd om invloed uit te oefenen op het Noord-Amerikaanse MDL toernooi (met een prijzenpot van $30.000). Aangezien het om een Noord-Amerikaans toernooi gaat, is de FBI op deze zaak gezet. Het probleem is echter dat de Amerikanen nog vrij onervaren zijn als het gaat om wedden op esports wedstrijden. Dat is immers nog niet zo lang aan de hand in het land. Het team moet zijn plek nog erg vinden. “So again, to some extent we’re working with law enforcement and the FBI, who only recently have had a esports betting investigative unit within the FBI. They’re good, but they’re inexperienced, because esports betting has never been a big thing in America until recently, so everybody’s kind of finding their feet on that one,” aldus Smith. Het onderzoek naar matchfixing loopt op dit moment nog, maar dat betekent niet dat er geen resultaten zijn.

Australië heeft al resultaat

In Amerika staat er geen straf op het plegen van match fixing. In Australië is dat wel het geval. Om die reden duurt het langer om de verdachten daar op te sporen en te veroordelen. Smith heeft echter aangegeven dat er binnenkort al een veroordeling plaats gaan vinden. Het Australische team is mensen dus op het spoor. Met de financiële middelen van Amerika en de FBI is de verwachting dat het probleem in de VS ook redelijk snel opgelost gaat worden.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch