Menu Premium

Valve verbant spelers met matchfixing verleden in CS:GO permanent

Yannick van Doorn 06/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve maakt een flink statement vandaag, nu duidelijk is geworden dat 21 professionele Counter-Strike: Global Offensive spelers voor het leven verbannen zijn na het ontdekken van matchfixing-praktijken. Ook in de gamewereld duikt dit fenomeen dus op.

Het balletje ging rollen toen vorig jaar vlak voor het ESL Counter-Strike toernooi in Polen een groep van 21 professionals voor onbepaalde tijd geschorst werden. Hiermee verloren tegelijkertijd drie teams het recht op deelname aan door Valve gesponsorde evenementen. Een heftige ingreep dus, die nu is omgezet in een permanente verbanning.

Het waarom werd al snel duidelijk, want in augustus 2014 werd ontdekt dat er wel heel verdachte bets geplaatst werden door een professionele Counter-Strike-speler, die in beide betrokken teams zijn connecties had. Uiteindelijk leverde verder onderzoek op dat zeer waardevolle items, die tijdens diezelfde match gewonnen werden, uiteindelijk gegeven werden aan degene die de bets had geplaatst.

Zo heeft Valve dus zelf zijn handen vol aan het tegengaan van match-fixing, een ‘Counter-Strike’ tegen valsspelers! De Steam-beheerder kondigt aan dat het zich zal blijven verzetten tegen de enkelingen die het proberen te verpesten voor anderen, zodat de fans hier niet de dupe van worden en hun vertrouwen in de integriteit van de sport behouden. Een goede zet? Of gaat het definitief verbannen van spelers te ver in jouw ogen?

Bron: Polygon

Valve verbant spelers met matchfixing verleden in CS:GO permanent

Valve verbant spelers met matchfixing verleden in CS:GO permanent

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch