Menu Premium

De Epic Games Store is verrassend zwaar voor de accu van jouw laptop

JeffreyHage 24/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit zijn van die nieuwtjes waar we wel vrolijk kunnen worden. Figuurlijk dan, want voor de bezitter van een laptop is het zwaar K. De Epic Games store (waar je o.a. Fortnite aan kunt schaffen) blijkt namelijk verrassend zwaar voor je laptop accu. Dat meldt PCWorld eerder vandaag. De game app trekt zo veel stroom, dat het zomaar kan gebeuren dat jouw laptop accu ineens de geest geeft, of hij zelfs minder lang mee gaat. Reden: als je een game via de Epic Games store koopt, moét de store ook draaien terwijl je de game speelt. Hoe dan?

Fortnite spelen op een laptop wordt niet aangeraden

Je laptop is – zeker in deze tijd – een instrument geworden van onschatbare waarde. Je zoomt je helemaal suf, werkt online en als je klaar bent, knal je (misschien) ook nog wel een game aan. Let alleen wel op als je van plan bent om iets uit de Epic Games store aan te schaffen. Als je dat gaat doen, moet je de game namelijk draaien terwijl de games store ook draait. En nog erger: als je de game sluit blijft de store ook nog actief. Dit kan ervoor zorgen dat de batterijduur afneemt met zo’n 20 procent, met alle gevolgen van dien.

Voorlopig alleen getest met Intel’s Tiger Lake platform

PCWorld testte dit probleem veelvuldig en vond vooralsnog alleen een probleem bij het Intel Tiger Lake platform. Dit is echter niet per se goed nieuws aangezien – vanwege de pandemie – het niet mogelijk is om uitgebreid en met meerdere platformen te testen. PCWorld zegt echter wel dat de test met de Epic Games store een negatief gaf t.o.v. bijv. concurrent Steam. Daarnaast konden AMD processoren helemaal niet getest worden, waardoor het blijft gissen of dit probleem op alle laptops voorkomt, of alleen bij Intel. Dit probleem komt nog eens bovenop de eerdere bekendmaking dat The Storm in Fortnite aardig buggy is. Gamers konden in The Storm helemaal niets meer zien. Misschien moet Epic iets minder beef maken met Apple en zich focussen op het goed uitwerken van hun spellen…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch