Menu Premium

Crackdown franchise leeft nog volgens Phil Spencer

Karim Shehata 25/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 is alweer een tijdje achter de rug. Wij als nieuwsredactie hebben veel, héél veel nieuws op ons dak gehad en sommige dingen waren op z’n zachts gezegd na het evenement onduidelijk. Zo deed Microsoft voor, na en op magische wijze zelfs tijdens het evenement aan tegenstrijdige PR, vooral rondom het ”always-online” en DRM beleid. Het bedrijf is nu dus bezig met schadeherstel, door bijvoorbeeld het eerder genoemde beleid 100, of satirisch gezien voor 180 procent om te draaien. Als we naar de games kijken, was er op de Xbox One Reveal van 21 mei een plaatje te zien van Crackdown, maar uiteindelijk blijkt dit niets meer te zijn dan een ”easter egg”. De Crackdown franchise leeft nog volgens Phil Spencer, iets wat hij niet had hoeven melden als de franchise niet op sterven na dood had gelegen, toch?

”Crackdown is één van m’n favoriete games, en zeker niet alleen omdat het een exclusieve titel is voor ons. Ik hou van de franchise”, aldus Phil Spencer. De man wast zijn handen verder in onschuld over de game door zichzelf wat dingen af te vragen. ” Ja ik zag inderdaad ook iets (op de Xbox One Reveal). We hebben het toch niet per ongeluk iets laten zien? Nee, dat kan niet. Er is iets”. Eén ding is zeker, duidelijker wordt het er niet van.

”Ik denk dat de Crackdown franchise zeker niet dood is”, vervolgt Spencer. ” Het is een franchise die nog steeds veel voor mij betekent en ik denk dat er zeker ruimte is voor een nieuwe Crackdown. Bedenk hoe dat zou zijn, met de mogelijkheden die we nu hebben met bijvoorbeeld de cloud”, aldus Spencer, die openlijk speculeert over de franchise.

Wat de gamer, en vooral de fans van de eerdere games hier mee opschieten is natuurlijk volstrekt onduidelijk. Is er een nieuwe Crackdown in ontwikkeling, of toch niet? Door mijn ogen heen kijkend zie ik een franchise die door Spencer nu openlijk aan de beademing wordt gelegd, maar benieuwder ben ik naar jouw mening over de kwestie rondom een eventuele nieuwe Crackdown.

Crackdown franchise leeft nog volgens Phil Spencer

Crackdown franchise leeft nog volgens Phil Spencer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch