Menu Premium

De broers Houser krijgen een plek in de AIAS Hall of Fame

Karim Shehata 04/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet alleen in de muziek- en filmwereld, maar ook in de gamewereld krijgen verschillende belangrijke mensen in de industrie een award of een plaats in een bepaalde Hall of Fame. Een van de belangrijkste en meest eervolle onder de verschillende Hall of Fames is waarschijnlijk de Academy of Interactive Arts & Sciences Hall of Fame, kortweg de AIAS Hall of Fame genoemd. Sinds 1998 worden er belangrijke mensen in de gamewereld toegelaten tot deze Hall of Fame, met als beste voorbeelden Miyamoto, Gabe Newell en John D. Carmack. Nu komen daar opeens wat mensen bij, want de broers Houser krijgen een plek in de AIAS Hall of Fame.

De introductie van deze twee heren in de AIAS Hall of Fame zal officieel gemaakt gaan worden op de DICE Awards die donderdag gehouden zullen worden. De eerdergenoemde Academy of Interactive Arts & Sciences heeft vandaag echter al laten weten dat de broers Houser een plek zullen krijgen in de eervolle Hall of Fame. De broers moeten deze plek nog delen met één ander persoon van Rockstar Games, want ook Leslie Benzies krijgt een eervol plekje in de AIAS Hall of Fame. Laatstgenoemde man is de President van Rockstar North, welke verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Grand Theft Auto-franchise.

De verkiezing van de drie heren is er overigens één die niet per definitie uit de lucht komt vallen. Gisteren wisten we al te meldden dat er inmiddels 32,5 miljoen exemplaren van GTA V zijn verscheept. De games mogen dan nog niet allemaal officieel verkocht zijn, maar de magische 34 miljoen komt nu aardig in de buurt voor Rockstar. De bestverkochte game ooit, die overigens niet in een bundel met een console verwerkt zat, is Mario Kart Wii en wist dus een slordige 34 miljoen huishoudens te bereiken met deze game. Dat GTA V al 32,5 miljoen exemplaren heeft verscheept, dat de game kwalitatief van een hoog niveau is én dat de franchise dus erg sterk in de schoenen staat, lijkt voor de AIAS meer dan genoeg reden te zijn om de broers Houser en Leslie Benzies op te nemen in haar eigen Hall of Fame. Hierbij dan ook onze felicitaties!

De broers Houser krijgen een plek in de AIAS Hall of Fame

De broers Houser krijgen een plek in de AIAS Hall of Fame

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch