Menu Premium

Er zijn ruim 32 miljoen stuks van Grand Theft Auto V verscheept

Karim Shehata 03/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar hebben we misschien wel de grootste release in de geschiedenis van videogames over ons heen gekregen in de vorm van Grand Theft Auto V. Voor de game van Rockstar stonden wereldwijd duizenden mensen ‘s nachts in de rij en na de release werd nog weken lovend gesproken over deze game. Het mag duidelijk zijn dat de grootste productie van Rockstar tot nog toe de centjes goed aan het terugverdienen is, want er zijn ruim 32 miljoen stuks van Grand Theft Auto V verscheept, meldt Take-Two in hun financiële overzicht van Q3 2013.

De game is om precies te zijn 32,5 miljoen keer verscheept sinds de release op 17 september 2013. Voor de duidelijkheid, het gaat hier om het aantal ‘verscheepte’ exemplaren naar de retailers, dit betekent dus niet dat GTA V hetzelfde aantal heeft verkocht. Desondanks heeft GTA V hiermee wel een record in zicht, want de bestverkochte game tot nu toe is Mario Kart Wii, welke een duizelingwekkende 34 miljoen keer bij een huishouden terecht is gekomen. De verwachting is echter dat Grand Theft Auto V dit record met vlag en wimpel gaat verbreken. Het gaat hier echter om niet gebundelde games, want deze cijfers komen niet eens in de buurt van bijvoorbeeld Wii Sports.

De verkoop van de zandbakgame is overigens wel iets aan het stagneren. In het begin van november 2013 kon Rockstar namelijk al met trots bevestigen dat Grand Theft Auto V meer dan 29 miljoen keer was verkocht. Rockstar kan desondanks erg tevreden zijn met dit resultaat, want meestal kan een uitgever in z’n handjes knijpen als een game al meer dan vijf miljoen keer is verkocht. Daarom bij deze ook de felicitaties aan Rockstar Games en op naar de volgende Grand Theft Auto-game!

Grand Theft Auto V is meer dan 30 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto V is meer dan 30 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch