Menu Premium

Days Gone verkoopt in Japan beter dan Horizon Zero Dawn en God of War

Hylke Haagsma 09/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt erop dat Days Gone het volgende langlopende franchise van Sony is. Het had al enkele sterke verkoopcijfers, maar het heeft ook een gigantisch debuut in Japan. Bend Studio’s nieuwste titel verkocht 114.319 exemplaren bij de lancering. Waarmee de game het op twee na hoogste debuut is van een in Westerse stijl ontwikkelde Sony-titel, achter Marvel’s Spider-Man en Uncharted 4. Dat betekent ook dat zwaargewichten als God of War en Horizon Zero Dawn ingehaald zijn als het gaat om de eerste verkoopcijfers. De nummers komen uit de verkoopgrafieken van Famitsu.

Days Gone is big in Japan

Ter vergelijking, Uncharted 4: A Thief’s End opende met ongeveer 124 duizend verkochte exemplaren, met Marvel’s Spider-Man-lancering in het bereik met 132 duizend. Horizon Zero Dawn was niet ver weg met 109.000 verkochte exemplaren, terwijl God of War en Detroit: Become Human respectievelijk ongeveer 50.000 en 30.000 exemplaren wisten te verkopen.

De eerste verkoopcijfers van Days Gone maken het ook de grootste lancering van een Sony IP op de PS4 in Japan. Nog indrukwekkender is het feit dat Days Gone in vergelijking met andere exclusives van PlayStation behoorlijk slechte reviews kreeg.

Niet big in de reviews

Zo was ook onze eigen review niet bepaald positief. Toch is de wereldwijde verkoop uitzonderlijk sterk. In feite heeft het tot nu toe de titel van grootste fysieke lancering in het Verenigd Koninkrijk in 2019. De officiƫle verkopen in Noord-Amerika zijn nog niet bekend, maar er is geen reden om te denken dat de game daar helemaal niet goed heeft verkocht.

Vermaak jij je met Days Gone en heb jij de game ook aangeschaft? Of hebben negatieve reviews je toch tegen gehouden? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook al je vragen!

Bron: Resetera

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch