Menu Premium

Formule E-racer Daniel Abt nept de boel en huurt Sim-racer in

Emiel 25/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daniel Abt is een coureur van het Formule E team van Audi-sport. Iemand die dus een flink potje kan autoracen. Zelfs online in een sim. Desondanks had de Duitser geen zin om mee te doen aan het online alternatief voor de elektronische Formule 1. Waarop hij de sim-racing legende Lorenz Horzing inhuurde om stiekem voor in de plaats te gaan rijden. Een leuk plan, ware het niet dat de FIA hem door had. Hoe ze dat zagen, hebben ze nog niet officieel bekend gemaakt. Waarschijnlijk klopte er iets niet toen ze het IP-adres van Abt checkten en bleek dat er iemand met een ander IP in de race sessie zat. Vanzelfsprekend is Abt gediskwalificeerd voor de race. Daarbovenop zijn hem al zijn behaalde punten binnen de competitie afgenomen. Plus hij heeft een boete van bijna tienduizend euro gekregen. In reactie op zijn cheat-gedrag meldde Abt dat hij deze digitale variant van de competitie niet zo serieus nam. En dat hij heeft onderschat hoe veel tijd er en moeite de FIA in dit project gestopt heeft.

Abt niet enige cheat in Sim-racing wereld

Helaas is dit niet de eerste keer dat er ophef is ontstaat binnen de digitale autosport competities.  Eerder uitte Kyle Larson, die het NASCAR-kampioenschap al vijf keer gewonnen, heeft zich racistisch tijdens een race.

Lando Norris en Charles Leclerc zijn de nieuwe stream sensaties.

Desondanks lijkt het erop dat de digitale variant van het autoracen de coureurs op een positieve manier in beeld brengt. De vele streams van onder andere Lando Norris en Charles Leclerc worden goed bekeken. Omdat het er nu ook steeds meer op lijkt dat echte de races binnen afzienbare tijd hun doorgang kunnen geven, starten steeds meer mensen zelf thuis een simulatie-game op. En dan is de stap naar het zelf kijken van een online match niet zo groot meer.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch