Menu Premium

Cyberpunk 2077 nog steeds gepland voor september ondanks Coronavirus

Alex 10/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Coronavirus is nog steeds het gesprek van de dag. Zoals het er nu naar uitziet zal dit ook nog wel even zo blijven. Veel games worden om deze reden uitgesteld omdat veel studio’s nu vanuit huis moeten werken. Het kan daarom lastig zijn om bepaalde games op tijd op de markt te krijgen. CD Projekt Red werkt uiteraard ook vanuit huis, maar de release van Cyberpunk 2077 komt hierdoor niet in gevaar. Het Poolse bedrijf maakte dit wereldkundig via hun eigen website.

De plannen voor Cyberpunk 2077 blijven ongewijzigd

Games als The Last of Us Part II en Wasteland 3 werden al uitgesteld dankzij Covid-19, ook wel bekend als het Coronavirus. Cyberpunk 2077 zal hier, vooralsnog, niet aan dit rijtje worden toegevoegd. De release staat nu gepland op 17 september 2020 en als het aan CD Projekt Red ligt zal dit ook zo blijven. Op hun website lieten zij het volgende weten:

“There is no shortage of motivation and we also possess all the tools needed to facilitate remote work. We’ve been operating in this mode for over three weeks and to-date results confirm that we can carry on with all our operations without major disruptions. Our plans haven’t changed – we’re steaming towards the September release of Cyberpunk”.  Aldus Adam Kicinski, President en CEO van CD Projekt Red.

Puntjes op de i

Het Poolse bedrijf wist ook naar buiten te brengen dat de game inmiddels is opgestuurd naar de verschillende “rating boards” zoals PEGI en ESRB. In de tussentijd is de ontwikkelaar bezig om de laatste spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ te zetten. Hoewel het nog wel even duurt voordat de maand september zichzelf op de kalender laat zien, is het toch een klein lichtpuntje in deze toch wel donkere tijd. Cyberpunk 2077 zal straks te spelen zijn op de PlayStation 4, Xbox One, PC en via Google Stadia.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch