Menu Premium

‘Cyberpunk 2077 gaat leveren wat is beloofd,’ aldus CD Projekt Red

JeffreyHage 01/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Cyberpunk 2077 team is nog steeds druk aan de slag. Een half jaar nadat de game uit is, werkt het halve originele ontwikkelteam nog steeds om het product wat CD Projekt Red heeft beloofd alsnog te leveren. En dit terwijl de studio zich in 2022 wil gaan focussen op simultane ontwikkeling van meerdere games. Cyberpunk 2077 is voorlopig dus nog niet losgelaten. De Poolse ontwikkelaar is er namelijk op gebrand om jou als gamer toch de game te geven die je bij aankoop had verwacht. Maar hoe gaat CD Projekt Red dit waar maken? En wanneer?

De lange termijn telt voor CD Projekt Red en Cyberpunk 2077

CD Projekt president and joint CEO Adam Kicinski heeft duidelijk laten weten wat de ontwikkelaar met Cyberpunk gaat doen. “We intend to live up to what we promised our gamers in January,” zei Kicinski. “While we already see major improvements, a large part of the team continues to work on making sure that Cyberpunk provides even better entertainment to gamers.” Het plan van Kicinski is in ieder geval duidelijk: Cyberpunk moet in ontwikkeling blijven, zodat de game nog jaren in de toekomst verkocht wordt. Kicinski gelooft daarmee nog altijd in het project. Hij gaat net zolang door om de game te verbeteren tot het goed is. En wie weet komt ie dan ook weer beschikbaar in de PS Store..

Het halve team werkt nog aan de game

Het halve originele ontwikkelingsteam werkt dus nog steeds aan Cyberpunk 2077. Dan wel om de huidige game zo goed mogelijk te verbeteren, dan wel om de game klaar te maken voor de next gen launch. Het andere gedeelte van het team is doorgegaan naar projecten die CD Projekt Red nog aan moet kondigen. Er komt dus ook nieuw materiaal aan van de Polen, maar wat en wanneer is uiteraard nog niet duidelijk. De kans dat er in 2021 iets aangekondigd gaat worden is en blijft vooralsnog zeer klein. Dit omdat de studio zich in 2022 wil focussen op paralell development. Wat in houdt dat games tegelijkertijd ontwikkeld worden. “There are teams, smaller teams, in transformation, preparing to work on such content,” aldus Kicinski . “Next year is the year when we want to do discrete teams and work full-scale—of course, depending on the project and the different phases on future triple-A content.”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch