Menu Premium

CD Projekt Red weet niet wanneer Cyberpunk 2077 terugkomt naar PS Store

JeffreyHage 26/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De storm rondom Cyberpunk 2077 is vooralsnog niet gaan liggen. Developer CD Projekt Red wist een behoorlijke hype op te bouwen voor de launch van de game. Maar toen het spel er eenmaal was, bleken er behoorlijk wat game breaking bugs in Cyberpunk 2077 te zitten. Sony gooide de titel zelfs uit hun online store. Iets wat hoogst zelden gebeurd. Met een hoop patches heeft CD Projekt Red inmiddels redelijk wat hersteld van het eerdere gezichtsverlies. Maar dat heeft er tot op heden nog niet voor gezorgd dat de game weer voor PlayStation gebruikers via de PS Store te koop is. En wanneer het spel terugkomt weten de Polen eigenlijk ook niet.

Cyberpunk’s ontwikkelaar weet van niks

Eén ding is in ieder geval duidelijk: de ontwikkelaar van Cyberpunk (CD Projekt Red, red.) heeft geen enkel idee of en wanneer Cyberpunk 2077 terug gaat keren naar de PS Store. Dit vertelde CEO Adam Kicinski aan VGC. “We are still in discussions and with every patch the game gets better and there is a visible progress. But as we said the decision is an exclusive decision of Sony, so we are waiting for the information about the fact that they took the decision to bring back this game,” aldus Kicinski tegen een groep investeerders. De vraag is nu: aangezien Cyberpunk 2077 een groot succes is, loopt Sony dan niet enorm veel geld mis?

De strategie van Sony

In één woord: ja. Sony loopt inderdaad geld mis door Cyberpunk 2077 niet aan de PS Store toe te voegen. Er valt echter ook wel iets voor de keuze van Sony te zeggen. Het bedrijf wil namelijk geen gezichtsverlies lijden door een product aan te bieden wat niet goed loopt. Aan de andere kant: de spelers van Cyberpunk weten dit. Zij weten dat de game imperfect is. Dus als Sony desondanks de game links laat liggen, ben je in feiten een dief van je eigen portemonnee. Wat vinden jullie: poot stijf houden of game gewoon online te koop zetten nu er redelijk wat verbeterd is?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch