Menu Premium

Cuphead komt naar Tesla auto’s

Tomas 02/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cuphead is binnenkort speelbaar op een heel bizar nieuw platform: Tesla’s. De memorabele bullet-hell shooter uit 2017 komt naar Tesla’s Model 3, Model S en Model X. Tesla-topman Elon Musk heeft dit bevestigd in een podcast, op 36:48.

Cuphead werkt

Volgens Musk hebben ze de game al werkend gekregen. “Cuphead, we’ve got working. The developers have been helping us make it work. It’s a cool game. It’s insanely difficult. It’s sadistically difficult. It’s a twisted plot. It’s dark. It looks like some cute little Disney thing and you’re like, ‘This plot is very dark’.’’

Ook Maja Moldenhauer van Studio MDHR, de ontwikkelaar van Cuphead, bevestigd dit. Volgens Moldenhauer draait de game inmiddels ‘’nice and clean.’’ De Tesla-versie zal echter alleen de Inkwell Isle One sectie van de game bevatten, in verband met de beperkte opslagruimte. De game moet deze zomer beschikbaar zijn voor Tesla-eigenaren.

Gamen in je Tesla

Cuphead is niet de eerste game die speelbaar is in Tesla auto’s. In de Model S, 3 en X zijn al een aantal Atari-klassiekers speelbaar, waaronder Asteroids en Lunar Lander. De games worden afgespeeld op de ingebouwde dashboardschermen in de auto. De besturing gaat via een touchscreen, maar je kan ook een controller aansluiten via USB.

Cuphead zal echter alleen speelbaar zijn met een controller, niet met het touchscreen. Studio MDHR vind het namelijk van cruciaal belang dat spelers de game heel precies kunnen besturen. Niet vreemd voor een game die zo moeilijk is als Cuphead.

Tesla lijkt nog meer plannen te hebben wat betreft gamen in de auto. Musk tweette twee weken geleden dat ze meer games toe willen voegen zodra ze Unity werkend kregen, wat inmiddels is gelukt. Daarnaast is het bedrijf ook bezig de Unreal Engine werkend te krijgen. Musk zelf zou Roblox en Minecraft graag draaiende willen krijgen.

Duur grapje

Allemaal leuk en aardig, maar gamers zullen waarschijnlijk niet massaal Tesla’s gaan kopen. Dat blijft namelijk een duur grapje. De Model 3 kost je minimaal €43.500, en dat is dan de goedkoopste van de drie. De S kost minimaal €82.000, en voor de X mag je minstens €97.000 neertellen.

Gelukkig is Cuphead ook op genoeg ‘normale’ platformen speelbaar. De game is sinds 2017 al beschikbaar op Xbox One en PC, en werd op de redactie goed ontvangen. Eerder dit jaar kwam hij ook uit op de Switch.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch