Menu Premium
Loading...

Cuphead Review: Terecht een media darling?

Google Plus Emiel Kampen
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
03/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! We beginnen deze dinsdag met de review van Cuphead. Shelly en Emiel zijn uitgebreid aan de slag gegaan met de deze langverwachte titel. Zoals je misschien wel weet is dit niet de eerste keer dat Cuphead onder de aandacht komt van Gamekings. Het rumoer rondom Cuphead komt voor een groot gedeelte voort uit de aantrekkingskracht van de game.

Op de Gamekings-redactie zijn meerderen lyrisch enthousiast over de XBOX en pc-titel. Ook in de community en in de gameswereld in het algemeen kan de game rekenen op een hoop positiviteit. Echter, het feit dat de game inmiddels meerdere malen is uitgesteld, deed sommigen vrezen . Het is goed om te zien dat de ontwikkelaars de kwaliteit van Cuphead wilden veiligstellen, en dat de uitgever hen hier de ruimte voor heeft gegeven. Tegelijkertijd nam hierdoor de twijfel rondom de game toe. Alle vragen ten spijt, Shelly en Emiel hebben Cuphead gespeeld en gaan in deze review hun ervaringen delen. Check nu de Cuphead Review: Terecht een media darling?

Maakt de game zijn status waar?

Cuphead kon vanaf de aankondiging dus steevast rekenen op een hoop goodwill. Echter, vanuit de media zijn er eveneens kritische geluiden te horen. Zo zou de gameplay wat rigide en herhalend aanvoelen en waren er twijfels of Cuphead wel voor meerdere uren interessant zou blijven. Shelly en Emiel zijn aangeschoven om deze geluiden de kop in te drukken óf juist te bevestigen!

Shelly en Emiel gaan in deze review dieper in op de materie. Het duo geeft aan tijdens de spelsessie moeite te hebben gehad met het platformen. Dit deed volgens hen denken aan ouderwets moeilijke platformgames. Verder wordt de artstyle voor de zoveelste keer de hemel in geprezen en geven beide Gamekings aan wat ze verwachten van de aankomende titel.

Wat verwachten jullie van Cuphead? Hebben jullie twijfels over de game door het velen verschuiven van de verschijningsdatum? Ga je de game snel oppikken? Laat je horen in de comments onder deze Cuphead Review: Terecht een media darling?

Loading...
 • Padawan1993

  Vind het er ontzettend tof uit zien maar vind de gameplay eigenlijk geen fuck aan

  • VIChiefIV

   Same for me. Geweldige grafische stijl maar de gameplay is zo repetitief dat ik deze aan me voorbij laat gaan. Ik had gehoopt op meer platform elementen, niet alleen maar bossbattles.

   • Bramdeman

    Ik zal het toch een kans geven. Gaat veel dieper dan je denkt.

 • rio_ull

  Zijn er ook item met Shelly waarin ze de Xbox noemt en niet direct zegt dat er niets voor uit komt? #P(l)aystationkings

  • Frank van Doorn

   First party gezien klopt het ook wat ze zegt.

   • Druidys

    Ik kan ook bij iedere review zeggen dat playstation netwerk nog steeds ver beneden peil is, maar dat is bij de meeste reviews niet echt relevant. Ik kan ook bij iedere review zeggen dat e-sport nog steeds op de xbox is maar ja ook niet echt relevant.

  • optimuspecs

   Ik dacht ik zeg deze keer niks over, maar nu jij het toch opmerkt…. Het neemt gewoon af van een best goede review. Maar kennelijk kan er geen review van een xbox game gedaan worden, zonder voor de honderdste keer te zeggen dat de Xbox minder verkoopt of dat er weinig uitkomt op de Xbox. Kijk ook naar de Forza 7 review.

  • jonathan85h

   Het is de populaire mening tegenwoordig, maar het pusht Ms om hun best te doen en mede daardoor hebben xbox gamers straks de beste console waar de 3rd party games lekkerdere draaien en mooier zijn dan op de concurrentie. Als ik zelf objectief kijk is alleen streetfighter 5 en bloodborne een gemis voor de xbox, verder wint xbox het wat mij betreft. Playstation heeft de dramatische verhaal games, die ik na 1 keer spelen verder niet meer aanraak. Gameplay vind ik dan toch waardevoller en dat doet de xbox beter wat mij betreft.

 • Bloempjes

  Het ziet er audiovisueel prachtig uit, maar de gameplay vond ik jammer genoeg ontzettend saai. Misschien dat er in coop wat meer tempo inzit maar nu kon ik rustig kogels spammen en af en toe een beetje bukken of springen. Dat ik doodging kwam vooral omdat ik wegdroomde en niet zozeer omdat de game het mij zo moeilijk maakte. Tip is ook om meteen de besturing aan te passen want standaard worden de triggers niet gebruikt.

 • MC P

  Dames & heren, teken voor het referendum tegen de sleepwet. De sleepwet staat de overheid toe om ons massaal af teluisteren en te bespioneren. sleepwet.nl

  • Kane888

   Wat zou dat? Als je toch niks te verbergen hebt…

   • Bloempjes

    Wachtwoord en rekeningnummer? Je internetgeschiedenis? De naaktfoto’s van je vriendin? Het recht om niet constant bespied te worden? Kijk even de film ‘Das leben der anderen’ en het item van Zondag met Lubach over de sleepwet.

    • Kane888

     Dat soort gegevens worden niet openbaar gemaakt ofzo…. Die worden hooguit onderschept door een AIVD en -of andere inlichtingendienst medewerker. En volgens mij moet er (zelfs al zou die wet definitief zijn) toestemming voor worden gegeven. Men spreekt over ” onderzoeksopdrachtgericht aftappen ” Dus niet Jan en alleman. Je moet wel degelijk heftig in het vizier staan wil je getapt worden.

     Behalve het feit dat ik zelden een film download heb ik NIETS te verbergen. En als meer veiligheid en minder terrorisme betekend dat mijn whatsappjes door een ambtenaar gelezen zouden worden, dan moet dat maar. Je blijft vrij om te vinden en zeggen wat je vind, ook als een ambtenaar der wet mee leest.

     • WuttWutt

      Amerika had ook die reden gebruikt “terrorisme” schijnt best goed te gaan daar met vrijheid enzo =)

      Vooral deze is leuk “Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.”
      Gaat een leuk effect geven zodra een ander land druk gaat uitvoeren hier.

      Je hoeft niet heftig in het vizier te staan, probleem is juist dat ze het recht krijgen om je hele hebben en houwen af te tappen zonder grenzen.
      Puur misbruik maken van de technologische sprong die we maken op de kosten van onze vrijheid als individu.

      Het is ook droevig om te zien hoe ze zo’n wet even snel casual doordrukken zonder toestemming te vragen aan het volk. Typisch smerig Nederlands ondergronds politiek beleid.

      Dit moet je gewoon niet willen als persoon.

     • Kane888

      Je doet net alsof terrorisme niet bestaat. Zet je tin foil hat af. Hoe meer handvatten wij de veiligheidsdiensten geven om ons te beschermen, hoe beter ze hun taak kunnen uitvoeren.

      Na de aftermath van een terroristische aanslag of criminele wanddaad word altijd geroepen: ”Waar waren de veiligheidsdiensten!? Waarom waren we niet op de hoogte! ” En de dag erna roepen dat ze spreekwoordelijk hun ogen moeten sluiten. Dat is pas typisch Nederlands hypocrisie.

      Als dit soort gegevens slecht of onbewaakt opgeslagen zouden worden, of verkocht aan bedrijven of zo iets dergelijks dan zou ik het een héél ander verhaal vinden. Ik meen dat er laatst zo’n drama was met billboards op treinstations waardoor bedrijven je in de gaten hielden hoe lang je hun advertentie bekeek. Complete-diffrent-story. Die willen geld aan je verdienenen etc. Onze overheid zijn we in princiepen zelf en daar om ons te beschermen. De wet is er om onze regels en normen in stand te houden. Geef ze die middelen dan ook.

      Op je argument dat we deze informatie zouden delen met andere landen, we hebben nu eenmaal internationale partners in de veiligheid. Wij vinden het ook fijn dat als het in Amsterdam weer eens een avondje wilde westen is geweest, en de daders vluchten naar Marokko (ofzo) we ze daar ook op kunnen sporen. Moeten we die partners in het vervolg meer zorgvuldig uitzoeken? Ja, zeker. Eens. Maar we zijn nu eenmaal niet alleen op de wereld.

     • WuttWutt

      “Je doet net alsof terrorisme niet bestaat. Zet je tin foil hat af.”

      Om jouw conclusie te spiegelen, jij doet net alsof overheden nooit misbruik maken van hun posities.

      Denk dat jij je oogkleppen even af moet doen, en goed moet observeren hoe de huidige mensheid omgaat met machtsposities en het ontnemen van de vrijheid van hun burgers.

      Dit gaat niet om je terroristen verhaaltje of je vossenjacht naar criminelen.
      Het gaat erom dat fundamentele rechten van de individuele mens de grond in worden geboord zonder dat we daar ook maar een beetje inspraak over hebben.

      We hebben het hier niet over een avondklok voor een maandje, dit zijn grondrechtelijke hervormingen van een land. Leuk dat je het brengt alsof dit ons beschermd, maar misschien is dat jou naïeve visie hoe overheden doorgaans omgaan met dit soort posities.

      Feit dat je er momenteel geen last van hebt betekend niet dat dat altijd zo blijft.
      En het is belangrijk om stil te staan met wat er nou eigenlijk gebeurd, en niet alleen kijken naar terroristen en criminelen.

     • Kane888

      Ja. Leuke discussie, ik heb m’n standpunten en jij (jullie) ook. Dat is prima. Jij tekent en ik niet. Laten we in ieder geval gezamenlijk genieten van het recht dat we mogen vinden wat we vinden, en daar (hopelijk) over kunnen stemmen. Ookal ben ik het niet met de stelling eens, meebeslissen door middel van referenda is altijd goed.

     • jonathan85h

      Meebeslissen door middel van referenda is altijd goed? Mensen die geen kennis van zaken hebben zijn te makkelijk manipuleerbaar door de media. Dit is de meerderheid wereldwijd. Dus in feite zeg je met ”een referenda is altijd goed” geef de macht maar aan de media, oftewel, ik vind minder ”echte” democratie prima. Je mening geven is misschien leuk voor je ego, maar mits je weet waar je over praat weegt die mening wat mij betreft niets en heb ik liever politici die de belangrijke beslissingen nemen.

     • Bloempjes

      Quote: “Tijdens de aftermath van een terroristische aanslag of criminele wandaad word altijd geroepen: ”Waar waren de veiligheidsdiensten!? Waarom waren we niet op de hoogte?! ”

      Na een terroristische aanslag krijgen we altijd te horen dat de terrorist al op de radar van de veiligheidsdiensten stond en bekend was bij de politie. Het probleem is dat ze niet preventief mogen ingrijpen en dat het monitoren van een verdachte tot deze de daad begaat onbegonnen werk is. De dag van de aanslag kondig je ook niet een week van te voren alvast aan op je whatsapp.

      De overheid gebruikt ook gewoon derden om gegevens te verwerken en op te slaan. Vorige week nog de bankgegevens van 140 miljoen Amerikanen op straat door een hack bij Equifax waar de hackers binnenkwamen met de bekende ‘admin – admin’ login.

      Belgische gevangenen verwekten de medische gegevens van Nederlandse patiënten en in de docu daarover kon je zien hoe foto’s van vrouwelijke patiënten mee naar de cel gingen.
      https://nos.nl/artikel/2082729-belgische-gevangenen-werkten-met-nederlandse-patientendossiers.html

      Mooi dat je de overheid zo vertrouwt om het goede te doen, maar zo leuk is de wereld helaas niet.

     • VIChiefIV

      Nederland is al HET land in de wereld waar het meest getapt wordt. Onze veiligheidsdienst heeft niet nog meer middelen nodig. Men moet minder incompetent omgaan met de reeds bestaande tools.

      En wat betreft vrijheid opgeven voor veiligheid wil ik even Benjamin Franklin citeren: “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

      Daar komt nog bij dat nog nooit bewezen is dat een aanslag is voorkomen door de verzameling van BIG DATA. Men krijgt zoveel informatie binnen dat er geen zinnig beeld meer uit te trekken is. Wat weer tot gevolg heeft dat iemand een aanslag kan plegen en de politiek, onder druk van de ongefundeerde publieke opinie en mening van jan met de pet op straat, opnieuw schreeuwt om nog meer bevoegdheden.

      Een 100% veilige wereld is onmogelijk, en als wij onszelf toestaan ons in een kooi op te sluiten betekent dat allen maar dat JUIST de mensen met slechte intenties (IS etc) hebben gewonnen. Wij zitten dan in een afgesloten land te bibberen achter de gordijnen hopende dat er niks zal gebeuren.

      Dat alles is voor mij onacceptabel.

     • Kid MMXV

      Hoeveel slachtoffers maakt terrorisme nu per jaar in het Westen? Zeker minder dan duizend.
      Georganiseerde criminaliteit is groter veel en urgenter probleem. Denk ook in de toekomst aan politieke stromingen die verharden en geweld gaan gebruiken en rellen.
      Het helpt dan dat de politie en inlichingen deze groepen in de gaten kunnen houden door apparaten te hacken en gericht te tappen. Maar kom op waarom zou het internet verkeer van de bijv de hele wijk gemonitord moeten omdat er in die wijk misschien iemand is die.plannen maakt voor iets.
      Daarnaast is dit slechts het kleinste voorbeeld. Verkeer van grote land en zeelijnen monitoren en adhv keywords alles opslaan, verwerken en in een database stoppen. Voor die paar gekken is dit het mij niet waard.

      Probleem is vaker dat de verdachte/dader al lang bekend is bij politie,justitie of inlichtingendiensten maar dat er te weinig samen wordt gewerkt of dat er geen capaciteit is om duizenden mensen 24/7 in de gaten te houden.
      Met deze sleepwet vergroot je dat probleem alleen.

     • Bloempjes

      Dat was om aan te geven dat iedereen wel wat te ‘verbergen’ heeft. Ik vind het een mensenrecht dat je je leven moet kunnen leiden zonder het gevoel te hebben dat er constant iemand over je schouder meekijkt.

      De gegevens worden misschien niet openbaar gemaakt, maar de overheid is ook voor hacks, lekken en misbruik vatbaar. Als je naar Amerika vliegt moet je op het vliegveld al je sociale media accounts aangeven en je wachtwoord afstaan. Je elektronica moet je ontgrendelen wat je kwetsbaar maakt voor sabotage en bedrijfsspionage om maar wat voorbeelden te noemen. Dat het überhaupt voor meer veiligheid en minder terrorisme zou zorgen is al een misvatting.

      De wet is niet gericht, dat is het hele punt. Als je in een regio woont waar iemand op ‘de radar’ staat dan ben jij ook opeens in het vizier. Hele woonwijken worden afgetapt door de dikke internetkabel. Telefoontaps begonnen ook als gericht middel. Flitspalen begonnen ook om zware snelheidsovertreders te pakken, maar is het een business model om mensen die een paar km/u te hard rijden al een boete te sturen, waarbij laatst nog bleek dat je vaak bezwaar kan maken (en kan winnen) omdat er geen zak van klopt. Tja, wat kan ik hier nog meer over zeggen om duidelijk te maken dat ook jij straks de dupe bent van deze sleepwet.

    • GekkeAr

     Jij lijkt er verstand van te hebben, dus vraag ik het aan jouw:
     Wat is het effect van encryptie (AES-256) op deze sleepwet? Als alle info ge-encrypt is, kan de overheid er toch alsnog niets mee?

     • Bloempjes

      Over encryptie heb ik dan jammer genoeg niet zoveel verstand. Je standaard router/internet encryptie zal denk ik geen barrière vormen tenzij je met TOR en VPN’s gaat klooien. De inlichtingendiensten hebben ‘sleutels’ voor bekende encryptie manieren en kunnen ook internetserviceproviders dwingen mee te werken.

     • GekkeAr

      Ja oké. Maar het werkelijk toepassen van AES-256 encryptie op je bestanden zou de overheid buitenspel zetten.
      Ze kunnen natuurlijk proberen het te brute forcen, maar dat duurt gigantisch lang. (Zeker als je alle verzamelde data wilt decrypten)

   • Jasper Sikkel

    ‘ik heb toch niets te verbergen’, hoor je nog steeds veel om je heen als het hierover gaat, alsof privacy een donkere kelder vol geheimen is en het je automatisch verdacht maakt die te willen bewaken. Maar los van het juridische of politieke begrip van privacy, is er een veel fundamentelere reden voor bescherming ervan: privacy is wat je autonoom mens maakt. Hoe meer van jou weet – hoe je denkt, hoe je reageert, waarvoor je bang bent, hoe oud je kinderen zijn of hoeveel je te besteden hebt – hoe makkelijker te controleren en te manipuleren je bent. Of dat nu is door bedrijven, overheden, een wraakzuchtige ex of een terroristische organisatie. Zo worden we steeds meer een instrument van een ander, en steeds minder mens.

  • Gamer

   Ze spioneren ook zonder een wet iedereen dus zo een referendum tegen de sleepwet is onzin.

 • Nexxje

  niet mijn game , ik ga met controllers gooien à la JJ 😉 .
  Wel een leuke game om naar te kijken moet ik zeggen. Vooral een Skate die 46 minuten over een boss doet en de Retry knop had gevonden was errug vermakelijk. Overigens wel respect dat ie het dan ook blijft doorzetten en de boos neer krijgt .

 • RomeoNovember

  Ontzettend toffe game, maar niks over de tergende laatste 2 gevechten? Die gingen echt helemaal nergens over en neigden echt wel naar oneerlijk moeilijk en waren vooral heel vervelend, of zijn de dame en heer niet zo ver gekomen?

  • Tijl Van de Velde

   Goed om weten, want ik vind het kassasysteem na de twee kikkers al meer dan moeilijk genoeg. Het is me nog niet gelukt om die baas te verslaan daar de kassa maar blijft “rinkelen”.

   😀

  • Roomkaasje

   `Denk het niet aangezien ze zeggen dat er maar 2 modes zijn. Ze hebben dus geen idee van expert en pacifist die je na de eerste playthrough vrijspeelt.

 • Tijl Van de Velde

  Brilliante game maar ik zit zo vast als iets na de beide kikkers. Bij het kassasysteem weet ik niet wat ik moet doen.

  • ViesVuilEnVet

   Aan de hendel ‘trekken’ op A (X) drukken wanneer je springt en bij de hendel in de buurt bent.

   • Tijl Van de Velde

    Zover was ik ook al maar zal de controls op de PC nog eens goed moeten nakijken.

  • Soulreaver

   Als je echt vast-vast zit dan raad ik aan om toch ff op youtube te kijken, ik heb ook 1 keer “gecheat”, omdat ik bij een gun en run level steeds dood ging omdat er een “boss” zat die onmogelijk was om te killen, na 30min toch ff ge-youtubed en bleek dat je gewoon voorbij de boss kon dodgen. Over die kikkers echt nachtmerrie idd, heb er meer dan 2 uur overgedaan maar eenmaal gehaald (niet ge-youtubed btw) was het zooooo satisfying, heb ik in lange tijd niet gehad bij een game.

 • Kane888

  Eindelijk weer eens iets voor als je vrienden over de vloer hebt, lekker op de bank. Lang geleden is dat we daar iets voor hadden.

 • strafefox

  Heerlijke game! Ik vind het zelf juist wel fijn dat je de levensbalk van de boss niet ziet, dat maakt het extra spannend 🙂 Ik ben nu halverwege het 3de eiland en begin er nu wel lekker in te komen, al blijft het met toetsenbord toch wat lastig (ik heb geen pc controller)
  Nog een tipje: Iedereen heeft zijn eigen strategie.. maar wat voor mij lekker werkt is ‘point-blanken’ met je spread shot. Dit houdt in dat je zo dicht mogelijk bij de baas gaat staan met de spreadshot als de situatie dit toelaat natuurlijk. Heer mee kan je in korte tijd veel damage uitdelen.

  Ben wel benieuwd welke wapens en specials iedereen gebruikt.
  -Ik heb zelf 9 van de 10x toch gewoon de spread en standaard pea-shooter en een enkele keer de homing.
  -verder heb ik vrijwel altijd de eerste special en een extra heart.

 • optimuspecs

  Goed dat ze de tijd hebben genomen om van Cuphead meer dan alleen een ” boss battle game” te maken.

  Het zou zonde zijn als deze game minder was geworden dan wat het nu is. Voor 20 euro zou ik het zeker oppakken en de game heeft een “easy mode” voor de twijfelaars.

 • OuweLul

  Visual design is geweldig, maar nu ik er meer van heb gezien vind ik het toch niet zo erg meer dat ik geen X1 heb. Ik hou wel van uurtjes non-stop gamen (als het kan) maar bijna alleen boss-battles is dan niet echt mijn ding.

  • Plakbaard

   Hij’s ook op steam beschikbaar, heeft geen hoge pc specs nodig.

   • Chon Wang

    Ben het wel eens met die ouwe lul, Cuphead is voor mij ook geen must have terwijl het dat eerst wel leek te worden.

    Heb ook geen X1 maar als ik het ook me laptop kan draaien dan is dat wel nice.

   • OuweLul

    Ik c/p maar gewoon… 😉
    Doh, hoor/lees zo vaak xbox-exclusive bij deze titel dat ik niet eens aan pc gedacht heb…

  • manoahvdvelde

   Dit kan je op praktisch elke pc spelen, dus dat moet toch geen probleem zijn?

   • OuweLul

    Doh, hoor/lees zo vaak xbox-exclusive bij deze titel dat ik niet eens aan pc gedacht heb…

    • manoahvdvelde

     Xbox-exclusives bestaan niet meer. Alles wat naar Xbox komt, komt ook naar PC. Dus met een PS4, Switch en een PC kan je alles spelen :p

     • OuweLul

      Ja, ik weet het. Het zit alleen nog niet echt in mijn systeem omdat ik niet veel meer op de pc game.

 • Rogier

  Ik weet dat het inhoudelijke compleet irrelevant is, bovendien heb het vast als vaker gehoord dan je lief is, maar Shelly, alsjeblieft leer moeilijk correct uitspreken.

 • Soulreaver

  Dit is weer is zo’n game waar ik een haat liefde verhouding mee heb, zoals een meisje die je leuk vindt maar de hele tijd spelletjes met je speelt en je alleen aandacht geeft wanneer het haar uitkomt.

  Anyway. kan mij heel goed vinden in deze review en zie ik dat Shelly meer liefde voor deze game heeft dan Emiel. zoals een Skate een liefde heeft voor een SoulsBorne game. Zelfkastijding Galore.

  Bazen waar ik uren lang op vast zit, run en gun levels tot in de puntjes onthouden om maar niet dood te gaan, zwetende klauwen + controller, het niet duren opzetten van de game omdat je weet dat je weer 100e keren dood gaat. Heerlijk.

 • Bridgeman

  Game ziet er leuk uit, maar de platform levels stellen geen reet voor en een game met alleen maar boss fights zit ik niet op te wachten. Wat is daar nou leuk aan? Jammer, deze game had zoveel meer kunnen zijn.

 • GekkeAr

  Na 5 dagen al bijna 200k owners op Steam; netjes, netjes.

 • Devinity78

  Wanneer je het spel heb uitgespeeld, dan kan je het opnieuw spelen in expert mode.

 • Rob van Dijck

  het zou zeer nice zijn als deze game nog naar de switch zou komen.

 • Jord-O

  Deze game is visueel de mooiste die ik ooit gezien heb maar de gameplay… meh.. haal er amper plezier uit. Platform levels zijn niet leuk en voor de rest alleen maar bazen. Maar ga hem toch nog wel uitspelen denk ik dankzij de geweldige stijl

 • Turfschipper

  Baal dat die niet op de Switch is.

 • Bramdeman

  Lees dat veel mensen de gameplay niet helemaal aanstaat. Verassend genoeg gaat het veel dieper dan het op het eerste gezicht lijkt. Je moet snelle reflexen hebben, patronen kunnen herkennen en weten wat je wat wanneer moet doen.

 • Prachtige game, echt, maar na anderhalf uur gerefund omdat ik er vreselijk opgefokt van werd. Doe mij maar Dark Souls, dat kan ik tenminste.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord