Menu Premium

Crytek verwacht dat next-gen games vergelijkbaar zijn met Crysis 3

Gamekings Redactie 10/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Duitse software bedrijf Crytek, bekend van franchises als Far Cry en Crysis, staat erom bekend bloedmooie en realistisch ogende games te maken. Een dergelijke grafische kwaliteit zie je normaliter niet bij multiplatform games van third-party ontwikkelaars. Wat je ook van hun games vindt, Crytek’s grafische expertise valt niet te ontkennen. Crytek verwacht dat next-gen games vergelijkbaar zijn met Crysis 3 en zij hebben vanwege hun reputatie op het gebied van graphics het recht om op te scheppen wel verdiend.

Crytek games vragen van consoles doorgaans het grafische uiterste en zien er zodoende prachtig uit. Maar op een tot de tanden bewapende PC komen de graphics van Far Cry en Crysis volledig tot bloei. Immers, in vergelijking met consoles hoeft een ontwikkelaar bij een vette PC minder concessies te doen. Zodoende is het niet gek dat hun games, net als die van andere ontwikkelaars, op de PC gafisch beter tot hun recht komen.

Met de nieuwe generatie consoles in aantocht, spreekt met name de grafische vooruitgang tot de verbeelding. Maar volgens Cevat Yerli, CEO van Crytek, zullen gamers verbijsterd zijn door de overeenkomsten tussen de next-gen launch games van andere ontwikkelaars en Crysis 3.  Yerli grijpt in een interview met gamesite CVG de kans om de expertise van zijn team te benadrukken. “Crysis 3 heeft zijn eigen visuele identiteit. Een game wereld zoals Crysis 3 met zijn stedelijke jungle omgevingen is nooit eerder gerealiseerd in een videogame”, stelt hij, “Het is een visueel spektakel”.

Hier heeft hij wel een punt. Zelfs de eerste Crysis, die in 2007 voor de PC verscheen, ziet er met alle settings op maximum, nog betoverend mooi en geloofwaardig uit. Crysis 3 doet hier uiteraard nog een paar scheppen bovenop. Ik denk dat Crytek zich geen zorgen hoeft te maken om hun reputatie want ook zij staan niet stil, evenals de technologische ontwikkeling van PC’s. En met de next-gen consoles zal Crytek, naar alle verwachtingen, zeker het onderste uit de kan weten te halen.

Crysis 3 verschijnt op 22 februari.

Crytek verwacht dat next-gen games vergelijkbaar zijn met Crysis 3

Crytek verwacht dat next-gen games vergelijkbaar zijn met Crysis 3

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch