Menu Premium

Zit Crytek hier nu gewoon te hinten naar een nieuwe Crysis?

Jan Johan Beldrok 14/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is misschien lastig voor te stellen in een periode die we allemaal beschouwen als een zware crisis, maar vandaag zijn we voor even blij met dat woord. Of beter gezegd de Engelse verbastering ‘Crysis’. Het lijkt er namelijk op dat de roemruchte serie van Crytek, die vooral uitblonk vanwege de waanzinnige graphics, een nieuw deel gaat verwelkomen. Als we tenminste een tweet van Crytek mogen geloven. Op hun officiële Twitter pagina verscheen namelijk het volgende bericht:

Crysis

Crysis

Dit lijkt toch wel heel erg op een officiële hint…

Als we hier te maken hebben met een hint naar een nieuw, vierde deel, dan krijgen we na zeven jaar wachten dus weer een kans om ons in een fris Crysis-avontuur te storten. In 2007 maakten we voor het eerst kennis met het in een Nanosuit ‘geharnaste’ karakter. Een soldier die ook in deel 2 en 3 zijn opwachting maakte. Waarbij Crysis 1 alleen de PC liet smelten met haar moddervette specs, verschenen deel 2 en 3 ook op de console. De Crysis-serie werd vooral vanwege haar fraaie beelden met gejuich ontvangen door het publiek. De geruchten omtrent een nieuw deel gaan dan op zeker ook vele gamers nieuwsgierig maken. 

De ‘nieuwe’ Crysis. Wordt dat een rebooth of een remake? En current gen of next gen?

Feitelijk blijven er nu nog twee vragen over. Ten eerste, gaan we een volledige rebooth krijgen van deze over the top tactical shooter óf wordt het een remake van het origineel? Wat ons betreft gaat Crytek vol voor de eerste optie, aangezien we een beetje misselijk aan het worden zijn van de hoeveelheid remakes die we momenteel voor de kiezen krijgen. Ten tweede, wordt de game current- of next gen? Puur op onderbuikgevoel: Crytek is altijd een tech pushing studio geweest. Die willen op zeker voor de beste graphics van het moment gaan. En daar heb je next gen power voor nodig. Wordt vervolgd…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch