Menu Premium

Credits Homefront bevatten bericht over zware ontwikkelingsperiode

Franky Mangal 19/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De release van Homefront: The Revolution is morgen, maar het had niet veel gescheeld of de game was er helemaal niet gekomen. Ontwikkelaar Dambuster komt hier in de credits van Homefront zelf ook nog op terug.

In de credits laat studiobaas Hansit Zala het volgende weten: “Homefront: The Revolution is vier jaar in ontwikkeling geweest en zoals sommige van jullie weten, is dit niet zonder slag of stoot gegaan. Verschillende reboots, de originele uitgever die failliet is gegaan, de ontwikkelstudio die van eigenaar is veranderd. Godzijdank zijn er in deze moeilijke tijden genoeg mensen geweest die geloof hielden in de IP en het team om een goede game af te leveren. Mijn dank gaat met name uit naar Klemens Kundratitz en Huw Beynon, zonder wie Homefront: The Revolution en Dambuster niet zouden bestaan. Voor een ieder die de game met plezier heeft gespeeld: dit is slechts het begin.”

De game en de IP waren oorspronkelijk eigendom van THQ, die eerder in 2011 ook Homefront uitbrachten. THQ financieerde ook Homefront: The Revolution en Crytek UK was verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Nadat THQ failliet ging, werd het gedwongen de IP te verkopen, waardoor het in handen kwam van uitgever Deep Silver, die later ook Crytek UK overnamen. Na veel uitstel werd Crytek UK omgedoopt tot Dambuster en is de ontwikkeling van Homefront: The Revolution alsnog afgerond.

De game ligt in Europa officieel morgen in de winkels voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Ga jij Homefront: The Revolution spelen? Laat het ons weten in de comments.

Credits Homefront bevatten bericht over zware ontwikkelingsperiode

Credits Homefront bevatten bericht over zware ontwikkelingsperiode

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch