Menu Premium

Crackdown 2 is backwards compatible op Xbox One en gratis beschikbaar

Hylke Haagsma 11/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crackdown 3 is te spelen via de Xbox Gamepass, de eerste Crackdown was al gratis binnen te hengelen op de Xbox One en nu is ook de tweede Crackdown game backwards campatible geworden en… GRATIS!

Gratis en voor niks

Harry Hryb bevestigde dit in een Tweet. Crackdown 2 kwam oorspronkelijk op de Xbox 360 uit in 2010. De Schotse studio Ruffian Games legde meer nadruk op co-op in het tweede deel maar deden geen gekke dingen ten opzichte van het eerste deeltje van Crackdown.

Crackdown 3

In Crackdown 3 heb je de mogelijkheid om verschillende agenten te kiezen en de grootste hiervan is Terry Crews. Je weet wel, die grote gespierde man van Brooklyn Nine-Nine en de Old Spice reclames. Hij dient als boegbeeld van het spel, maar zelfs hij kan dit zinkende schip niet meer redden. In de trailers waar hij zich in bevindt wordt vooral gehint hoe je deze game kan spelen met de Xbox Game Pass.

Zelfs Microsoft lijkt niet het vertrouwen te hebben in de verkooppotentie van Crackdown 3. Het spel wordt vooral gebruikt om de Xbox Game Pass te verkopen. Je kan daar niet alleen de game meteen spelen, maar hierdoor krijg ook toegang tot een grote collectie andere games. Je kan het spel voor de volle mep kopen, maar Boris en Skate zijn het allebei eens dat Crackdown 3 niet de 60 euro waard is.

Brengt Crackdown 3 wel vernieuwing na deel 2?

Als Skate en Boris het spel spelen, voelen ze alsof ze tien jaar terug in de tijd gaan. Het voegt gewoon niet zo veel toe aan het eerste deel en dat kwam in 2007 uit op de Xbox 360. We zijn nu twaalf jaar verder, en daarmee een development van minstens vijf jaar, en het spel heeft zich nauwelijks verder ontwikkeld. Het lijkt vooral stappen terug te hebben gedaan.

In de single player kun je de stad helaas niet verwoesten, maar dit kan wel in de online multiplayer maps. Maar zelfs daarover zijn Skate en Boris niet positief. Waar de marketing van Crackdown 3 een punt maakte over hoe je de wolkenkrabbers realistisch kon opblazen met de power van de cloud, is van die power niets terug te zien.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch