Menu Premium

Counter-Strike: Global Offensive lanceert met zombie mod

Gamekings Redactie 17/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Counter-Strike: Global Offensive lanceert met zombie mod. Op 21 augustus verschijnt de release van het langverwachte vervolg op Counter-Strike: Source. Gelijktijdig op PlayStation 3, Xbox 360 en PC kunnen FPS-fijnproevers hun pixelscherpe skills testen in de nieuwe shooter van Valve. Om het feestje wat extra kleur te geven heeft Valve aangekondigd dat voor de PC samen met de release een zombie mod beschikbaar wordt gemaakt.

“Met de ontwikkeling van CS: GO was het belangrijk voor ons dat de game net zo goed te modden en uit te breiden is als voorgaande delen van CS”, aldus de uitleg op het blog van de Counter-Strike site. “Dus laat dit de eerste van vele mods zijn die in de komende maanden zullen verschijnen.”

Of en wanneer deze mod ook voor de consoles beschikbaar wordt is voorlopig nog niet bekend. De online community heeft daar voorzichtig positieve verwachtingen over, maar wie het weet mag het zeggen. Het zal in ieder geval een primeur zijn voor de PlayStation 3 en Xbox 360 dat de eindeloos gelauwerde Counter-Strike serie nu ook op hun platforms debuteert.

Verwacht voor hun overigens geen warm onthaal van de fanatieke PC community. Zij hebben over de jaren kleine fortuinen geïnvesteerd in lag vrije monitors, sci-fi muizen met nano precisie, en bijbehorende matten gesponnen uit de huid van aziatische tienermeisjes. Snobistischerwijs kijken zij dus neer op het hele idee om Counter-Strike met een controller te spelen.

Maar zoals altijd zal de console community ongeïnteresseerd zijn schouders ophalen over deze kritiek en zijn eigen feestje bouwen. Daar zijn ze gelukkig goed in, en laat dat ook het belangrijkste zijn. De games van Valve zijn doorgaans van een kwaliteit die niemand met een hart voor games onthouden mag worden, hoe dan ook en waar dan ook. Wat vind jij?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch