Menu Premium

Coolblue komt toch wel met loting voor verkoop nieuwe voorraad PS5

Jan Johan Beldrok 02/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 15 februari van dit jaar plaatsen we een bericht op de website waarin we melden dat Coolblue een nieuwe voorraad aan PS5’s zou gaan ontvangen en dat ze deze middels een verloting zouden gaan verkopen. Iets wat ze bij een eerdere voorraad ook deden. De precieze tekst was als volgt: ‘”Heb je nog geen PS5? En wil je deze console wel graag zo snel als mogelijk op je TV-meubel hebben staan? Dan moet je de webshop van CoolBlue in de gaten houden. Tenminste, als we een Tweet van gamejournalist Ron Vorstermans mogen geloven. In deze tweet schrijft hij dat Coolblue ergens in februari 1500 PS5 consoles gaat verloten.”

‘Er is wat de PS5 betreft helemaal geen voorraad en er is geen loting’

Op zich goed nieuws. Ware het niet dat CoolBlue het direct ontkende. Kijk naar de reactie van Coolblue op een tweet van good old Jan Meijroos.

Fake news dus? Wij weten het zo net nog niet. De site van Coolblue liet op de ochtend van de tweet namelijk kort een aanpassing op hun website zien waarin met het had over een loting van eventuele nieuwe voorraden in februari. Vlak daarna was het weg.

CoolBlue heeft toch wel een voorraad aan PS5’s en gaat ze verloten

Maar goed, er gebeurde dus niks. Of toch wel? Want gisteren doken er opeens tweets op van de helpdesk van Coolblue die toch echt duiden op een loting. Het zou dit keer volgens Ron Vorstermans om 2000 stuks met een diskdrive erin gaan. Oftewel de meest gewilde versie van de PS5.

En ook deze tweet laat niks aan duidelijkheid te wensen over.

Kijk, het is cool dat er nieuwe voorraden komen. En we gunnen Coolblue de inkomsten van de verkoop van harte. We vinden de verloting en de manier waarop ze deze malaise aanpakken, zelfs best cool. Maar de communicatie met de media en dus de gamers kan soms wat beter. Want fake news was het dus niet. Ten eerste zette je zelf iets op de site. Ten tweede was de voorraad er dus wel, alleen een weekje later en ten derde ga je wel de loting gebruiken als middel van verkoop. Mail of bel journalisten gewoon. We zijn er niet op uit retail dwars te zitten. We hebben hetzelfde doel, gamers informeren waar nieuwe consoles te koop zijn. Want nu laat je iedereen in het ongewisse.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch