Menu Premium

Consumentenbond België gaat strijd met Sony aan over driftende controller

Jan Johan Beldrok 05/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben het de afgelopen tijd al een aantal keer gehad over driftende controllers. Het begint namelijk een steeds groter probleem te worden. Een probleem wat de spelvreugde flink limiteert. Gamers reageren er op social media boos over, maar de echte impact wordt natuurlijk gemaakt als de protesten gebundeld worden en een officieel tintte verkrijgen. In België lijken dat het geval te gaan zijn. Test-Aankoop, de Belgische consumentenorganisatie, die eerder al actie tegen de driftende joy-cons van de Nintendo Switch opstartte, is nu ook op zoek naar mensen die last hebben van hetzelfde probleem bij de DualSense controller van PS5.

Driftende PS5 controller is typisch voorbeeld van te vroege veroudering van onderdelen

Test-Aankoop meent dat het drift probleem een typisch voorbeeld is van te vroege veroudering van onderdelen. Fabrikanten proberen tijdens het productieproces zoveel mogelijk geld te besparen waardoor een product aan kwaliteit inboet. Simon November, de woordvoerder van Test-Aankoop, is er klaar mee. “Het is niet de bedoeling dat een controller al na korte tijd stuk gaat. Ook bij de Nintendo Switch zagen we de vroegtijdige veroudering opduiken. Toen is er door consumentenorganisaties wereldwijd druk gezet op de fabrikant om gebrekkige fabricage recht te zetten en te zorgen dat kapotte controllers snel vervangen werden.” Nu, de problematiek met de joy-cons is nog steeds niet opgelost, maar het vervangen draait wel soepel.

Test-Aankoop stuurt ‘boze’ brief Naar Sony HQ Londen

Test-Aankoop stuurde inmiddels in samenwerking met Euroconsumers een brief naar Sony in Londen, met de vraag om het probleem op te helderen en met een oplossing te komen. Daarnaast roepen de Belgen gamers op om drift problemen te melden op de website ‘te-rap-kapot’. Wat een spitsvondige naam is. November zegt tot slot binnenkort een concreet antwoord te krijgen van Sony. We zijn daar vooral erg benieuwd naar. We willen immers allemaal optimaal kunnen gamen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch