Menu Premium
Loading...

Controllers & driften: wat is het probleem en wat zijn de oplossingen?

24/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de grootste irritatiepunten bij gamers is een controller die dingen doet die hij niet hoort te doen. Oftewel,16 controllers die driften Vooral tijdens de laatste paar jaren, horen we hier steeds meer verhalen over. Het begon met de PS4- en Xbox One controllers en werd echt groot nieuws toen de Nintendo Switch’s Joy-Con controllers massaal een eigen leven gingen lijden. Helaas blijkt nu ook de Xbox Elite controller en de controller van Sony’s nieuwste console, de PlayStation 5, te kampen te hebben met hetzelfde probleem. De DualSense controller werd vooraf (terecht) de hemel in geprezen vanwege zijn features, zijn handzaamheid en vanwege de verschillen met zijn voorganger, de DualShock controller. Maar steeds meer mensen beginnen de laatste tijd last te krijgen van het drift mankement. Het YouTube kanaal iFixit meldde zelfs dat de DualSense na ongeveer 416 uur zijn beste tijd had gehad. En dat is toch wel erg snel…

Controllers die driften komen steeds vaker voor

Al jarenlang horen we dus al geluiden over de driftproblemen. Jij doet niks maar jouw scherm beweegt ‘spontaan’ heel langzaam van de ene kant naar de andere kant. Of je karakter gaat gewoon een stukje wandelen, terwijl jij hem of haar dat niet hebt opgedragen. In deze video legt JJ uit wat het probleem is, hoe het veroorzaakt wordt en wat de oplossing kan zijn voor controllers die driften.

Wat is de oplossing van het probleem?

En dan is er de vraag of je er zelf wat wat aan moet doen? Wat is het risico als je zelf gaat sleutelen aan je controller? En kan dit wel bij alle controllers? Moet ij als gamer zelf wel de oplossing gaan zoeken voor controllers die driften? JJ heeft alles netjes op een rij gezet zodat je weet wat je moet doen als het probleem helaas ook bij jou gaat plaatsvinden. Want helaas is dat wel de moraal van dit verhaal. Een oplossing die het probleem voor eens en altijd uit de wereld hebt moet je (voorlopig\) niet van de producenten verwachten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch