Menu Premium
Loading...

Codemasters onthult Overlord: Fellowship of Evil

Franky Mangal 23/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat Codemasters gisteren al een tipje van de sluier oplichtte over de nieuwe Overlord-game, is de titel vandaag helemaal uit de doeken gegaan. De game heet Overlord: Fellowship of Evil en gaat een 4-speler co-op game worden.

In Overlord: Fellowship of Evil kruip je in de huid van één van de vier Nethergh?ls, ondode dienaren van de duistere kunsten die er alles aan de doen om de wereld over te nemen. Hoewel de game in de basis een multiplayer-titel zal zijn, kun je er ook volledig van genieten in singleplayer. Elke van de vier speelbare personages in Overlord: Fellowship of Evil kent zijn eigen sterktes en zwaktes, terwijl de minions daarnaast over aanvullende vaardigheden beschikken.

Ook dit keer is Rhianna Pratchett aangetrokken voor het schrijven van het verhaal. Rhianna Pratchett is de dochter van fantasy-auteur Terry Pratchett en heeft eerder al de verhaallijnen geschreven voor Heavenly Sword, Overlord, Mirror´s Edge en meer recentelijk Tomb Raider. Pratchett zelf is erg verheugd om opnieuw deel uit te maken van het team: “Eindelijk werpen mijn duistere rituelen zijn vruchten af”, vertelt ze. “Ik heb al vaker de vraag gekregen of er een nieuwe Overlord zou komen, dus ik ben erg blij om hierbij opnieuw bij deze serie betrokken te zijn. Als er één franchise is die net zo leuk is om aan mee te werken als om te spelen, dan is het Overlord wel en Overlord: Fellowship of Evil zal net zo leuk worden. Oh, we hebben ook snode plannen met de sheepies, maak jullie maar geen zorgen.”

Codemasters’ uitvoerend producent Rob Elser sluit zich helemaal aan bij het enthousiasme van Pratchett: “We wilden iets creëren waarbij je de mogelijkheid hebt om samen met onze vrienden in en in slecht te zijn, in plaats van de standaard heldendaden die je in andere games ziet. Het idee om als een team van slechterikken tekeer te gaan terwijl onze minions al het vuile werk voor ons doen, zorgde bij iedereen een glimlach en een Overlord game neemt zichzelf sowieso nooit te serieus.”

Een releasedatum is er nog niet, maar Overlord: Fellowship of Evil zal wel nog dit jaar verschijnen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Codemasters onthult Overlord: Fellowship of Evil

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch