Menu Premium

Cliff Bleszinski wilt toch misschien weer een game maken

Reilly 16/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cliff Bleszinski, bedenker van de Gears of War serie, laat op Twitter weten dat hij een nieuw idee voor een game heeft. Na de ondergang van zijn studio Boss Key Productions besloot hij met pensioen te gaan. Hij denkt er nu dus over na om toch weer aan een game te gaan werken.

Cliff Bleszinski’s geschiedenis

Cliff Bleszinski – bijnaam CliffyB – is een bekende naam in de industrie. In 1992 begon zijn professionele carrière bij Epic MegaGames (wat nu natuurlijk simpelweg Epic Games heet). Bij Epic MegaGames heeft hij, samen met Guerrilla Games-medeoprichter Arjen Brussee, Jazz Jackrabbit ontwikkeld. De 2D platformer was een groot succes en hij kreeg de kans om te werken aan de Unreal/Unreal Tournament serie. Bekendst is hij echter waarschijnlijk van de Gears of War serie, waar hij bedenker en lead designer van was.

Na 20 jaar vond hij het wel mooi geweest en verliet hij het bedrijf. Destijds was hij ook al van plan om met pensioen te gaan, maar die periode was van korte duur. Een paar jaar later richte hij namelijk, samen met zijn oude vriend Arjen Brussee, Boss Key Productions op. Boss Key heeft het helaas niet lang vol gehouden omdat haar eerste game,  LawBreakers, al snel na lancering bijna geen spelers overhad. Een laatste poging om toch nog het hoofd boven water te houden, met de Battle Royale game Radical Heights, bleek helaas niet genoeg. Boss Key werd gesloten en CliffyB ging weer met pensioen.

Althans, mogelijk dus – weer – tijdelijk.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch