Menu Premium

Cheatmaker aangeklaagd door Activision voor Call of Duty cheats

Dansky 05/01/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is misschien wel niets zo frustrerend als cheaters. Okay, misschien een haperende internetverbinding of een slecht geoptimaliseerd spel. Maar als alles werkt en je heerlijk aan het spelen bent en je tegenstander schiet je in één keer een headshot, door een muur, vanaf een kilometer verderop dan gaan menig teennagels krom en wordt de levensduur van je muis per klap verminderd. Activision is er ook klaar mee en klaagt een cheatmaker aan wegens het maken van Call of Duty cheats.

Duitse cheatmaker is het haasje

Het bedrijf in kwestie is het Duitse EngineOwning. Dit bedrijf maakt de cheats zoals we deze al jaren kennen zoals: auto-aim, auto-headshot, auto-firing en locaties van spelers zien. En niet alleen voor Call of Duty. Ze maken ook cheats voor Halo Infinite, Battlefield V, Splitgate, en nog veel meer. Vroeger kon je nog een eenmalige prijs betalen maar tegenwoordig is het als Netflix. Voor een prijs van €4,49 voor drie dagen of €139,99 voor 90 dagen schiet je áltijd prijs. Activision klaagt hen aan wegens ‘gigantische en onherstelbare schade aan de goodwill van het bedrijf en het verliezen van omzet’.

Call of Duty cheaters worden hard aangepakt

Naast dat Activision de cheatmakers buiten de games aanpakken, doen ze dit ook met cheaters binnen de game. Zo hebben zij, volgens eigen zeggen, meer dan 500.000 perma-bans uitgedeeld. Van alle Call of Duty spelers zal dit maar een fractie zijn, maar het geluid is duidelijk. Geen cheaters zijn welkom in Call of Duty. Daarnaast is er sinds afgelopen december ook een anti-cheat driver wereldwijd uitgerold. Deze anti-cheat driver is net zoals Vanguard van Riot waarbij de driver wordt geïnstalleerd op het kernel-level van je systeem. Hierdoor kan het alle programma’s controleren of dit geen cheat programma’s zijn. Maar geen paniek: in tegenstelling tot de eerdere versies van Vanguard blijft Richochet niet altijd aan. Als je Call of Duty opstart gaat de anti-cheat software aan, en als je de game afsluit gaat deze uit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch