Menu Premium

Cheaten in Overwatch Lucioball wordt flink bestraft

Jeroen Wiersma 09/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan de ene kant het raam, met daarachter de natte druppels die het fenomeen zomer maken tot iets wat nog slechts in sprookjes voorkomt. Aan de andere kant de beeldbuis, met op het scherm het dames beachvolleybal in Rio de Janeiro. Slim dat Blizzard inspeelde op dit zomerse sportevenement en Overwatch-spelers trakteerde met Lucioball. De nieuwe mode was, en is, echter nog niet helemaal hufterbestendig, en daarom even de waarschuwing dat cheaten in Overwatch Lucioball flink wordt bestraft.

Er is een bepaalde character change exploit, waarmee spelers een ander personage kunnen selecteren. Lucioball is hier niet voor gebouwd, en hoewel het in eerste instantie wel hilarisch is, verdwijnt daarna snel de fun. Blizzard heeft al geprobeerd deze bug te fixen, maar vooralsnog is het niet gelukt. Game director Jeff Kaplan heeft op het forum aangegeven dat, tot de tijd dat het wel gelukt is te fixen, mensen die gebruik blijven maken van de exploit kunnen rekenen op straf. Een definitieve fix wordt echter deze week al wel verwacht.

Wat voor straf dat zal zijn is nog niet bekend, maar je zult er vast niet vanaf komen met strafregels of billenkoek, en ik vraag me af of je er proefgewijs wel achter wilt komen. Vind je dit een goede actie van Blizzard om eerlijke spelers te beschermen? Of vind je dat ze zelf orde op zaken moeten stellen en niet moeten dreigen met straffen?

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch