Menu Premium

Capcom zegt dat ze de juiste engine hebben voor volgende gen consoles

Hylke Haagsma 17/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De volgende generatie consoles van Microsoft en Sony komen eraan. En Capcom zegt dat ze op tenminste één manier zijn voorbereid. Een mogelijk ontwikkelingsprobleem bij het overstappen van de ene generatie consoles naar de volgende heeft mogelijk te maken met game engines of met de tools die ze gebruiken om games te maken.

Capcom is ready for the future

De eigen engine van Capcom is de RE-engine. Deze wordt gebruikt voor de Resident Evil-games, is al vanaf lang geleden speciaal ontworpen om te kunnen worden aangepast voor nieuwe consoles, zei het management tijdens een recent winstrapport. Als zodanig ziet Capcom zijn engine als een van zijn sterke punten voor de nieuwe generatie aan systemen.

“The games we developed using the RE Engine during this current hardware generation have received critical acclaim, and from the early stages of building this engine, we kept the ability to augment it for next-generation development in mind; as such, we view the RE Engine as one of our strengths that will contribute to next-generation game creation”, zei het management.

Capcom is een van de grootste uitgevers ter wereld. Ook hebben ze een nauwe relatie met Microsoft met de Dead Rising-serie. Hierdoor lijkt het waarschijnlijk dat Capcom tot die bedrijven behoort die van tevoren op de hoogte zijn van de plannen van de volgende generatie.

Nieuwe consoles

Verwacht wordt dat Microsoft in juni ten minste één console van de volgende generatie op de E3 zal aankondigen. Sony is niet op E3, maar het bedrijf heeft de eerste details van de PS5 al gedeeld.  Nintendo is naar verluidt het werken aan nieuwe consoles, maar het zal ze niet aankondigen op de E3.

Xbox gooit met het geld voor nieuwe-engine

Een bedrijf dat onlangs een nieuwe game-engine heeft gemaakt, is Xbox. Het Halo-team creëerde een gloednieuwe engine genaamd Slipspace die de ambitieuze Xbox One en pc-game Halo Infinite aandrijft. Volgens een rapport heeft Microsoft mogelijk ongeveer $ 500 miljoen uitgegeven om Halo Infinite te ontwikkelen, een cijfer dat ook de kosten van het maken van de Slipspace-engine omvat.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch