Menu Premium

‘Halo Infinite is het duurste game project aller tijden’

Hylke Haagsma 08/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds Bungie niet meer verantwoordelijk is voor de Halo games, loop het iets minder lekker met de Master Chief. Halo 4 , Halo 5 en ook The Master Chief Collection hebben niet zo goed gescoord als voorgaande titels. Halo is en blijft de allerbelangrijkste franchise voor Xbox en daarom is het dus niet gek om er helemaal voor te gaan met Halo Infinite. Het lijkt erop dat ze dat ook gaan doen. Een nieuw gerucht gaat rond over het feit dat Halo Infinite een budget heeft van meer dan 500 miljoen dollar.

Een Halo als nooit tevoren…

Volgens de Duitse website Xbox Dynasty zou Halo Infinite een ontwikkeling budget hebben van meer dan 500 miljoen dollar. Dan hebben we het alleen over het budget voor de ontwikkeling. Daar komen nog eens kosten bovenop voor het reclame maken voor de game etc. Dit budget zou Halo Infinite de duurste game aller tijden maken. Het is een groter budget dan GTA 5 of Red Dead Rdempion 2. Xbox Dynasty komt niet met bewijs, we moeten de geruchten dus zeker niet direct als waarheid aanzien.

Halo als open wereld game?

Er gaan ook geruchten rond dat Halo Infinite een open wereld game is. En een open wereld game heeft vaak een groter budget nodig dan andere titels. Ook gebruikt Halo Infinite een nieuwe engine genaamd Slipspace. De ontwikkeling van deze engine zou de portemonnee ook behoorlijk leeg kunnen hebben getrokken.

Daarnaast zou de nieuwe Halo ook zo eens een lanceringstitel kunnen zijn voor de nieuwe Xbox en ook daardoor zou het budget behoorlijk omhoog kunnen zijn getrokken. Wanneer de game op de PC, de huidige Xbox en de volgende Xbox uitkomt kan Xbox het geld ook wel goed terugverdienen. We weten tenslotte dat GTA 5 het enorm goed heeft gedaan door onder andere op 2 generaties aan consoles uit te komen.

Ook de Xbox Gamepass zou een enorme boost kunnen krijgen door deze nieuwe Halo, alle exclusives van Microsoft verschijnen vanaf dag 1 direct op deze Netflix voor games. Xbox verdiend goed aan de maandelijkse betalers.

Wat denken jullie van dit nieuws? Komt Halo harder terug dan ooit tevoren?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch