Menu Premium

Capcom plant Resident Evil 4 Remake voor ergens in 2022

Emiel 13/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwtjes rondom Resident Evil blijven maar komen. Nadat we vorige week een bericht plaatsten over het achtste deel in de serie bevestigen meerdere bronnen nu dat er een remake van het vierde deel in productie is gegaan. De game zou gepland staan voor 2022 en wordt gemaakt door de studio M-two. M-two is de nieuwe studio van oud- PlatinumGames directeur Tatsuya Minami. Deze studio heeft ook meegeholpen aan de productie van de Resident Evil 3 Remake. De Remake van deel 4 is gelijk de eerste remake die niet door een intern team van Capcom gemaakt wordt. Gelukkig heeft de originele regisseur van de game Shinji Mikami zijn vertrouwen al uitgesproken over de studio van Tatsuya Minami.

Twee jaar geen lekken vanuit de Japanse studio’s…

Capcom heeft de boel nog best lang binnenskamers gehouden. De game blijkt namelijk al twee jaar in pre-productie te zitten. Dat het dan in deze tijd toch geheim is gebleven, vinden we redelijk bijzonder. Natuurlijk verwachtte iedereen dit nieuws, aangezien de remakes van Resident Evil momenteel behoorlijk goed verkopen. Dus je kon er op wachten dat er officieel een remake van het fameuze deeltje 4 aangekondigd zou worden.

Gaat Resident Evil de Call of Duty kant op?

Zoals eerder vermeld zou deel acht in de serie, die wel geheel nieuw is, in 2021 uit moeten komen. Als deze deadlines allemaal gehaald worden zou dit betekenen dat er vanaf 2019 elk jaar een game in de serie is uitgekomen of moet nog moet uitkomen. Worden mensen dan niet een beetje Resident Evil moe? Want dat zou nog wel eens een valkuil kunnen worden. De verkoopcijfers van de Resident Evil 3 Remake vielen ook ietwat tegen in het Westen. Daarbij moeten we wel opmerken dat de oorzaak van deze tegenvaller ook de Coronacrisis kan zijn. Dus helemaal eerlijk is de vergelijking vooralsnog niet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch