Menu Premium

Capcom Europe ontslaat de helft van de werknemers

Gamekings Redactie 03/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Net nadat je op Gameking.tv hebt kunnen lezen dat Volition’s Jim Boone bang is dat de game-industrie zichzelf schade toebrengt, wordt bekend dat er slecht nieuws is omtrent Capcom. Capcom Europa ontslaat de helft van de werknemers, nadat onder andere Lost Planet 3 en Remember Me niet de verkoopcijfers haalden die het bedrijf voor ogen had.

Het nieuws werd bekendgemaakt in het magazine van MCV, die vandaag uitkwam. Volgens het bericht is Capcom Europe bezig met een grote bedrijfsreconstructie die ontzettend veel mensen hun baan gaat kosten. De reconstructie is gebaseerd op bezuinigingen, nadat meerdere Capcom-titels minder exemplaren verkocht hebben dan het bedrijf gehoopt had. DmC: Devil May Cry heeft niet genoeg opgeleverd en ook de launch van Lost Planet 3 ging niet naar wens. Dit werd recent al bevestigd toen de financiële cijfers van Capcom bekend werden gemaakt.

Ook had Capcom de hoop gevestigd op Resident Evil 6. Afgelopen april waren er in totaal 4,9 miljoen exemplaren van de game verkocht, veel minder dan ingeschat. Zo alles bij elkaar zorgt het ervoor dat Capcom Europe moet gaan snijden in het aantal werknemers en niet slechts een beetje. Eerder vielen er ook massa-ontslagen bij de Amerikaanse tak van Capcom en nu moet ongeveer de helft van de werknemers van Capcom Europe op zoek naar een nieuwe baan.

Ondanks dat de verkoopcijfers van de laatste Capcom-games minder waren, loopt er wel ontzettend veel talent rond bij de ontwikkelaar en uitgeverij. Laten we dan ook hopen dat alle werknemers een goede baan gaan vinden in de game-industrie en al dit talent niet verloren gaat.

Capcom Europe ontslaat de helft van de werknemers

Capcom Europe ontslaat de helft van de werknemers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch