Menu Premium

Call of Duty cheaters op pc verpesten crossplay voor console spelers

Joquai Hooff 20/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week zei Infinity Ward dat ze “wereldwijd meer dan 70.000 cheaters verbannen hadden” in Call of Duty: Warzone. En toch, zoals Infinity Ward meldt, komen spelers in de game nog steeds regelmatig eikels tegen die gebruik maken van aimbots en walhacks.  Zowel in Warzone als Modern Warfare. En dat is slechts een heel klein voorbeeld van de manieren waarop wordt vals gespeeld in de game. Blijkbaar kunnen veel mensen zich niet inhouden.

De PC-gamer misdraagt zich verreweg het meest

Het is daarbij duidelijk dat er een groot verschil is tussen muis- en toetsenbord warriors ten opzichte van degenen die controllers gebruiken. De eerste categorie cheat een behoorlijk potje meer. Niet omdat ze nu zo veel eikelig zijn dan console gamers maar omdat ze de tools hebben en kunnen toepassen. Op het gesloten console platform is dat vele malen lastiger.

Het einde van crossplay

Spelers op de console hebben de mogelijkheid om crossplay te verlaten door naar hun privacy-instellingen te gaan. Daar kunnen ze instellen dat ze geen PC-gamers willen tegen komen en enkel willen strijden tegen PlayStation 4- en Xbox One-spelers. Dit is allesbehalve ideaal omdat de lobby’s met 150 spelers voor Warzone veel lastiger te vullen zijn als PC-gamers uitgesloten worden. Dan duurt het langer voordat een nieuwe match opgestart wordt. Ondanks dit fikse nadeel kiezen elke dag meer en meer console gamers om de instellingen voor crossplatform gameplay aan te passen. Ze zijn het gecheat van hun mede pc-gamer zat. Liever wat langer wachten dan opnieuw een victory door de neus geboord zien worden om iemand een snelheidsvoordeel illegaal toepast. 

Wat vind jij hiervan? Moet Activision Blizzard niet nog veel strenger optreden tegen dit soort trieste verschijnselen of hoort cheaten nu eenmaal bij het leven? Heb jijzelf de crossplatform instellingen al aangepast of laat je het zo? Laat het ons weten in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch