Menu Premium

Call of Duty Modern Warfare neemt nu wel erg veel ruimte harde schijf in

Joquai Hooff 30/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen dinsdag kreeg Call of Duty: Modern Warfare een nieuwe update plus een extra datapakket. Update nummer 129455288. En al die updates zijn nu net bepaalt klein als het om GB gaat. Het bedraagt vrijwel altijd 10 GB of meer. Gevolg is dat de game steeds meer ruimte in beslag neemt op de harde schijven van de console en de PC. Inmiddels al richting de 200 GB. En updates niet downloaden. heeft geen zin. Je hebt ze allemaal nodig om de Modern Warfare of Warzone te kunnen spelen.

Updates met de hoofdletter U

En het vreemde van al die updates is dat de content die het brengt helemaal niet zoveel GB nodig lijkt te hebben. Zo lijkt het op basis van de officiële patch-opmerkingen dat de nieuwste update van Call of Duty niet echt veel verandert aan de game. Enkele bugfixes, paar aanpassingen van de balans en het toevoegen van de Shoot the Ship mode. Een modus die exclusief de maps Shoothouse en Shipment bevat. Dat alles bleek 10 GB groot te zijn op PlayStation 4 en 13 GB op Xbox One… Dat is erg veel geheugen voor zo iets kleins. Waarop je ook nog eens een geheel nieuw datapakket moet installeren van nog eens 15 GB. Op de PC was de totale downloadgrootte van de update 32 GB. En er zijn zat volledige games die dat niet eens halen…

Groot, groter, grootst…

Ooit waren mensen verrast om te horen dat Rockstar’s uitgestrekte open wereld Western Red Dead Redemption 2 een installatie van ongeveer 100 GB op de console zou opleveren. Men sprak er zelfs lichtjes schande van. Anderhalf jaar later is 100 GB de standaard voor de grootste games, zoals The Division 2, Destiny 2 en Final Fantasy VII Remake. Maar Call of Duty heeft daar lak aan en overtreft iedereen als het gaat om de GB’s. In 2013 was Call of Duty: Ghosts nog slechts 50 GB op pc. Zeven jaar later tikt Modern Warfare tegen de 200 GB aan. En counting. Wat vind jij hiervan? Vormen de updates een beletsel of is het geen probleem voor jou?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch