Menu Premium

Call of Duty: Ghosts krijgt toegewijde servers

Gamekings Redactie 20/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op Microsoft’s pre-Gamescom event is zojuist bekend gemaakt door Activision dat spelers van Call of Duty op het nieuwe platform een soepele speelervaring staat te wachten. Call of Duty: Ghosts krijgt toegewijde servers in de cloud en probeert daarmee een ijzersterke service voor zijn achterban veilig te stellen. Over het algemeen staan toegewijde servers garant voor de voordelen van hoge snelheid, veiligheid, een stabiel berichtenverkeer en de mogelijkheid grote volumes aan personenverkeer zonder problemen op te vangen. Laten we wel wezen, het is een service die verwacht mag worden van de grootste gouden kip in de game-industrie die in leven wordt gehouden met miljoenen portemonnees over de hele wereld.

Activision rolde zijn next-gen spierballen op het evenement vervolgens ook nog even met het vertoon van een nieuwe map Chasm. Hier, temidden van een verwoeste stad zagen we honden(!), drone-choppers en soldaten vechten voor hun virtuele leven. Het meest opmerkelijk was de aanwezigheid van een soort invisibility cloak, een item die we nog niet eerder gezien hebben in een Call of Duty-deel. Hoe het precies werkt weten we nog niet helemaal.

Daarnaast werden we verrast met een nieuwe multiplayer-mode Blitz. Later deze week tijdens de Gamescom zal ongetwijfeld meer duidelijk worden over deze modus, want deze feature heeft eveneens nog wat rook om zich heen hangen na de persconferentie. Het lijkt in ieder geval een objective based-mode te worden waarin twee verschillende locaties op de map om en om verdedigd en aangevallen moeten worden. Op papier klinkt dat nog niet heel bijzonder of revolutionair, dus we leggen de bal in de hoek van Activision om ons deze week te overtuigen.

Ter afsluiting kwam Microsoft met de boodschap dat de game ook met een Premium Console-bundel in de schappen zou komen. In dat geval haal je dus een Xbox One met Kinect, de game EN voorzien van bonus-content in huis voor een speciale prijs. Die speciale prijs, noch de datum waarop wij deze bundel kunnen kopen (lees: importeren), werden vooralsnog niet bekend gemaakt. Wel maakte Microsoft van de gelegenheid gebruik om nog eens te onderstrepen dat alle extra content en mappacks eerst zullen verschijnen op de Xbox One, voordat het op andere platformen het levenslicht ziet.

Call of Duty: Ghosts krijgt toegewijde servers

Call of Duty: Ghosts krijgt toegewijde servers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch