Menu Premium

Call of Duty exclusiviteit kan een grote kans zijn voor Battlefield

Dansky 20/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

De dag dat de deal tussen Microsoft en Activision-Blizzard werd aangekondigd schrok iedereen met een PlayStation-hart. Want een deal tussen Activision-Blizzard en Microsoft kon zomaar het einde van de exclusiviteit betekenen voor zoveel verschillende games. Maar vooral voor de Call of Duty franchise die over het algemeen vrij PlayStation gericht is. Bijvoorbeeld doordat de beta als eerste op PlayStation verschijnt. Of dat de Spec-Ops mode van Modern Warfare 2019 het eerste jaar PlayStation exclusief was. Er heerst nu nog veel onduidelijkheid over de deal. En volgens Andrew Wilson van EA is dat een goed iets.

Microsoft laat deal nog even doorgaan tussen PlayStation en Activision

Er is op dit moment een deal tussen PlayStation en Activision. Deze deal heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat PlayStation en Call of Duty als één werden gezien. PlayStation kreeg de voordelen van bijvoorbeeld eerdere beta’s en exclusieve deals. De deal schijnt tot en met de volgende Treyarch game te behelzen. Deze game zou pas in 2024 uitkomen dus de deal zou ophouden nadat die game uit is. Microsoft wil deze deal voor nog drie jaar verder laten gaan. Dat zou in theorie 3 games kunnen betekenen. Maar ook zomaar 2. Afhankelijk hoe de productie van Call of Duty zich verder ontvouwt. Jim Ryan vindt dit echter veel te weinig en, volgens hem, houdt het voorstel geen rekening met de impact op gamers van PlayStation en het belang dat die groep heeft bij Call of Duty.

Battlefield kan profiteren van onduidelijkheid over deal tussen Microsoft en Activision-Blizzard

De deal tussen de twee grootmachten is nog niet rond. Vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk komt de vraag of deze deal wel ten goede komt aan de gamesindustrie. En vooral dit stukje komt Andrew Wilson goed uit. Stephen Totilo is een journalist voor Axios. Op een Goldman Sachs conferentie sprak deze man met Andrew Wilson van EA. Volgens Andrew Wilson kan de onduidelijkheid over de deal positieve gevolgen hebben voor Battlefield. “De ene zijn dood, is de ander zijn brood.”  horen wij hem denken. Als Microsoft en PlayStation er niet uit komen dan zal PlayStation hun heil ergens anders moeten zoeken. Dit kan zomaar bij EA en dus ook Battlefield zijn. Maar dan heb je eerst een solide Battlefield game nodig. En laat die er nou net niet zijn. Maar misschien dat die ooit nog wel eens zou kunnen komen..

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch