Menu Premium

Call of Duty Black Ops Cold War krijgt mini balance update

Dansky 18/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Call of Duty Black Ops Cold War doet de gemoederen goed oplaaien de laatste dagen. De game heeft franchise records gebroken en dat is toch best knap na de hit van Modern Warfare 2019. Helaas heeft de game zo zijn kuren. Een bug die controllers uit laat vallen is er daar een van. Naast dat vervelende probleem is er nog ééntje, maar dan in-game: de MP5. En met een beetje geluk is dat probleem vanaf vandaag verholpen.

Weapon balancing is in eerste instantie altijd lastig

Iedereen die een multiplayer shooter speelt vanaf dag 1 weet dat er altijd één probleem is wat waarschijnlijk wel de kop opsteekt: van de vele wapens is er ééntje gewoon echt het beste. Sommige games doen het goed, andere minder. Gamers die vorig jaar Modern Warfare hebben gespeeld kennen nog het leed wat de M4A1 heet. Net zoals vorig jaar is er nog een wapen dat met kop en schouders boven de andere uitsteekt. Dat is natuurlijk de MP5. De oude bekende is terug als koning(in) in Call of Duty Black Ops Cold War. En dat is met name goed te zien in deze clip. Let even op de snelheid en precisie waarmee de MP5 deze sniper even onder de groene zoden stopt.

Is de nachtmerrie dan eindelijk over?

Drie dagen geleden was het volgens Tony Flame, Treyarch’s Lead Designer, nog too soon om een balance patch uit te brengen. Dat is ook wel logisch want je wilt niet zomaar rondzwaaien met de nerfbat. Schijnbaar is het nu niet too soon om de MP5 te nerfen. Vandaag heeft Treyarch eindelijk een patch uitgebracht dat de MP5 nerfed.

Zoals de tweet leest is de damage range met 33% verminderd en is de recoil vlak nadat je hebt geschoten aangepast. Of dit genoeg is om dit Goden wapen aan te pakken moet nog blijken maar het doet wel hoop tot leven. Als we Tony mogen geloven komen er nog meer updates voor wapens en scorestreaks en dit is een goede eerste stap.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch