Menu Premium

Brazilië wil 700.000 dollar boete per dag boete voor games met lootboxes

JeffreyHage 08/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De regering van Brazilië wil proberen om games met lootboxes te gaan weren uit het land. De stok om mee te slaan zou een boete van ruim 700.000 dollar per dag moeten worden voor een game die de lootboxes laat zitten. De reden dat Brazilië games met lootboxes wil weren uit het land? Simpel: gokken is in Brazilië verboden. De Braziliaanse regering meent, net zoals zoveel overheden, dat lootboxes in games zorgen voor een gok element.

Veel studios worden doorgelicht

De commissie die is aangesteld om de studio’s door te gaan lichten gaat in ieder geval niet over één nacht ijs. Zo gaan Activision, EA, Konami, Nintendo, Riot Games, Ubisoft, Tencent, en Valve onder de loep worden genomen. Daarnaast is ook Braziliaanse publisher Garena betrokken bij dit proces. Ook zij worden vriendelijk verzocht om even te stoppen met de verkoop van hun eigen lootboxes. Als de studio’s die nu bekeken worden, dat niet doen, hangt ze een behoorlijke straf boven het hoofd. De geldboete die de Braziliaanse regering wilt hanteren komt neer op 4 miljoen Braziliaanse dollars (wat neerkomt op $706.000). Per dag! De klopjacht op lootboxes is al een langere tijd aan de gang. Zo heeft Duitsland recentelijk nog aangekondigd nieuwe standaarden te hanteren voor lootboxes. En ook Nederland, België en Groot-Brittannië zijn bezig om het verband tussen gokken en lootboxes nader te onderzoeken.

De klopjacht op lootboxes

De klopjacht is ooit begonnen nadat publishers als EA uitvond dat het verkopen van lootboxes en daar een random effect aan vasthangen erg lucratief was. EA is uiteraard niet de enige ontwikkelaar die gebruik maakt van deze zogenaamde lootboxes. Dat een deel van de gaming community niet happy was op deze doosjes dat stopte de publishers niet echt, nu regeringen zich echt gaan bemoeien met deze content, is er ietwat meer paniek. Wie weet krijgen we dus ooit nog wel een lootbox vrije game-wereld. Met dank aan de overheid…

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch