Menu Premium

Borderlands 3 launch zal iets missen

Dansky 17/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog maar een paar maanden tot iedereen ter wereld, mits je de Epic Store kiest als je op PC speelt, zijn chaotische gang mag gaan op Pandora in Borderlands 3. Helaas kan je dit niet meteen doen met andere platformen.

Gearbox haar visie op cross-platform

Borderlands 3 heeft, net zoals haar voorgangers, een sterke focus op co-op. En wat houdt veel gamers tegen om co-op te spelen met hun vrienden of vriendinnen die andere consoles hebben? Geen cross-platform play. Na de rel over dat Borderlands 3 zes maanden lang exclusief op de Epic Store beschikbaar zal zijn ging Randy Pitchford, CEO van Gearbox, twitter op om de interesse van Gearbox voor cross-platform te delen met de fans.

Borderlands 3 is better together

Op 12 juli, een paar dagen voordat de enorm vrolijke trailer uitkwam, hier te zien, tweette Borderlands 3 een erg cryptische tweet die de geruchtenmolen op standje 11 liet draaien.

Zou hier dan toch een cross-platform nieuwtje komen?

Dit zou Borderlands 3 een streepje voor geven omdat maar weinig spellen écht cross-platform ondersteunen. De weinige spellen die dat tot nu toe wel doen zijn Fortnite, Rocket League en Dauntless.

Toch niet of nog niet?

Randy ging Twitter op om te laten weten dat de ‘Celebration of Togetherness’ tweet niet over cross-platform play zou gaan.

Eerder lieten wij al weten dat de optie voor cross-platform naar Borderlands 3 zou komen maar wanneer dit zou gebeuren was nog niet duidelijk. Nu blijkt dus dat bij launch er helaas geen cross-platform play beschikbaar zal zijn. De interesse van Gearbox in cross-platform is er wel en dat is natuurlijk goed nieuws.

Wat opvalt is de manier waarop Randy het over cross-play heeft. Gearbox werkt samen met hun partners voor een positive cross-play experience as soon as practicable. Hieruit is op te maken dat cross-play op dit moment praktisch gezien nog niet werkt en dat mogelijk hierdoor er geen cross-platform play mogelijk zal zijn zodra de game uitkomt.

Maar wees niet getreurd en droog de tranen. Want zelfs zonder cross-platform is één ding zeker:

MAYHEM.

IS.

COMING.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch