Menu Premium

‘Borderlands 3 krijgt cross-platform co-op tussen console en PC’

Hylke Haagsma 04/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We weten inmiddels dat we Borderlands 3 op 13 september krijgen. De game komt dan uit op de PC, PS4 en Xbox One. Gearbox gooit er al berichten uit over multiplayer functies die we kunnen gaan verwachten. Denk hierbij splitscreen en online met je vrienden spelen. Maar nu valt er in de Microsoft Store wel een heel interessant stukje informatie te vinden…

Cross-Platform co-op

Gearbox heeft zelf nog niks aangekondigd over cross-platform co-op. Nu lijkt het erop dat Microsoft per ongeluk iets te veel informatie naar buiten heeft gebracht. Op de officiële pagina van de game in de Microsoft Store zijn er verschillende functies van de game te vinden. Denk hierbij aan “4K Ultra HD” en “Online Co-Op”. Op zichzelf natuurlijk niks interessants, maar daar staat dan ook ineens “Cross-Platform Co-Op” tussen de andere functies..De functie is echter inmiddels weer verwijderd.. Foutje?

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat hier weer een stap gezet wordt om PS4 en Xbox One gamers weer wat dichter bij elkaar te laten komen. Ook is het mogelijk dat het hier alleen gaat om crossplay tussen de PC en de Xbox One, iets wat inmiddels alweer gebruikelijker is. Maar waarom zouden ze de vermelding dan zo halsoverkop verwijderen uit de Microsoft Store?

Borderlands

Borderlands 3 krijgt split-screen

Split-screen is een geliefde functie voor veel gamers. Want wat is er nou leuker dan je vrienden bij elkaar thuis op de bank en gamen maar? Helaas wordt de functie tegenwoordig in veel games weggelaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Halo 5: Guardians, een beslissing die veel fans teleurgesteld achterliet. Borderlands 3 krijgt echter wel weer split-screen, maar enkel op de consoles. PC fans zullen dus helaas niet van deze functie gebruik kunnen maken. De split-screen functie was in de onderstaande trailer voor het eerst te zien.

Zijn jullie blij met deze functie? En gaan jullie er gebruik van maken met jullie vrienden?

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch