Menu Premium

Blizzcon 2021 zal helaas niet doorgaan – zelfs niet online

Dansky 27/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Slecht nieuws voor Blizzard fans. Het lijkt erop dat er niet twee keer een Blizzcon in één jaar kan plaatsvinden. Normaal gesproken wordt het Blizzard community evenement gehouden aan het einde van ieder jaar. Dit jaar werd Blizzcon 2021 gehouden in februari voor obvious reasons en dus was er een kleine kans op twee Blizzcons in één jaar. Gisteren kwam er een eind aan die droom: Blizzcon 2021 zal niet doorgaan.

Blizzcon evenement kost gigantisch veel tijd om te organiseren

Verrassend is het niet. Een Blizzcon evenement kost gigantisch veel tijd, energie en geld om te organiseren. Met de huidige staat van de pandemie weliswaar op zijn, hopelijk permanente, retour is het schijnbaar nog onmogelijk om het evenement te houden. Het bericht komt via de officiële website van Blizzard waarin Saralyn Smith, Executive Producer van Blizzcon, de beslissing toelicht.

Building an in-person BlizzCon is an epic and complex affair that takes many months of preparation—not just for us, but also for the many talented production partners, esports pros, hosts, entertainers, artists, and other collaborators we team up with locally and globally to put all of the pieces together.

Volgend jaar beter?

Dat er volgend jaar pas een Blizzcon komt valt natuurlijk te verwachten. Het evenement is hét hoogtepunt voor alle fans van Blizzard games. Om alvast de gemoederen wat te kalmeren en in ieder geval perspectief te bieden geeft Saralyn een kleine preview van de huidige plannen:

But we don’t want to let too long go by before we connect with everyone again. So in the meantime, we’re planning a global event for the early part of next year, combining an online show along the lines of our recent BlizzConline with smaller in-person gatherings, and we’ll share more as our plans come together.

Dus Blizzcon 2022 wordt een online én in-person evenement. Hoe dit precies ingevuld gaat worden is nog onbekend. Als ze in ieder geval maar wel opletten met de artiesten die ze inhuren en de kanalen waarop ze de muziek afspelen. We willen, alhoewel het ergens hilarisch was, niet nog een zelfde fiasco als met Metallica dit jaar.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch