Menu Premium

Blizzard verliest miljoenen spelers bij al haar games

JeffreyHage 06/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwste cijfers van Blizzard laten zien dat het niet goed gaat met de playerbase bij hun games. Waar Activision met Call of Duty als een malle groeit, daar verloor Blizzard verspreid over al haar games maar liefst 2 miljoen spelers in 3 maanden tijd. Dit is voor Blizzard zeer pijnlijk, maar het is tegelijkertijd niet echt iets nieuws. Uit cijfers bekendgemaakt door Massively OP, blijkt dat Blizzard in de afgelopen 3 jaar zelfs 11 miljoen actieve spelers is kwijtgeraakt. Dat is een drop van 29% in playerbase gemeten over alle games. Maar dat gezegd hebbende, gaat het niet per se slecht met Blizzard.

Blizzard verliest, maar de omzet stijgt

Gek genoeg gaat het dus niet slecht met Blizzard. Sterker nog: de omzet van Blizzard is gestegen met 7%. Dit is vooral te danken aan de World of Warcraft Shadowlands release. Daarnaast is de laatste versie van Heartstone een grote hit gebleken en heeft Overwatch er – zonder een nieuwe hero te releasen – ineens 10 miljoen nieuwe spelers bij. Het lijkt er dus op dat Blizzard’s player base zich vooralsnog fixeert rondom de bestaande games van het bedrijf. Ja, er zijn inderdaad tot op heden weinig nieuwe games vanuit Blizzard gereleased, maar wat er voor handen is blijft de spelers dus wel boeien.

Er komt wel nieuws aan

De kans dat Blizzard zomaar in één keer weg valt, is natuurlijk klein. Zeker gezien het feit dat de studio zo immens is, maar ook nu duidelijk is geworden dat het bedrijf samen met Activision gaat uitbreiden.  Daarnaast zijn Diablo 4 en Overwatch 2 nog steeds in ontwikkeling, waardoor er hopelijk alsnog een nieuwe aanwas van spelers Blizzard games gaat spelen. Daarnaast komen er ook remakes aan van Diablo 2 en World of Warcraft: The Burning Crusade aan. Meer dan genoeg content om spelers mee te trekken, zogezegd. Wat verder nog opvalt: over het weggaan van keyplayer Jeff Kaplan werd met geen woord gerept.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch