Menu Premium

Blizzard haalt pose uit Overwatch na klacht

Angelique Grift 29/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een aantal dagen terug klaagde een Overwatch fan over de dubieuze houding van het personage Tracer. Deze klacht resulteerde in een ware discussie op Battle.net, wat Blizzard het besluit heeft doen maken om de seksueel getinte pose uit Overwatch te halen.

De discussie gaat om één van de overwinningsposes van Overwatch-heldin Tracer. Op dit moment is de Overwatch beta speelbaar en daarin kan de houding in kwestie unlocked worden. Bij deze pose kijkt het vrouwelijke personage na de overwinning over de schouder, waarbij de focus komt te liggen op haar billen.

De klacht van de fan over deze houding is dat het de lijst van sterke vrouwelijke personage verzwakt. Volgens de fan heeft deze houding niets te maken met het personage Tracer. Zij wordt, in tegenstelling tot Widowmaker, niet neergezet als een personage dat haar seksualiteit gebruikt in de game. Deze overwinnningshouding reduceert Tracer tot een sekssymbool, terwijl zij een elite killer is.

De klacht heeft veel stof op doen waaien op Battle.net. Overwatch game director Jeff Kaplan gaf ook een reactie op het beklag, waarbij hij aangeeft dat het niet de bedoeling is dat mensen zich ongemakkelijk voelen bij het spelen van de game. Na zijn excuses explodeerde het aantal berichten over dit onderwerp. Een deel daarvan waren het eens met de beslissing van Blizzard en een deel ervan vond de verandering van de houding een zwakke zet.

Overigens is dit niet de eerste keer dat de ontwikkelaars hun zorgen uiten over hoe de vrouwelijk personages zijn ontworpen. Tijdens Blizzcon 2014 gaf ontwerper Chris Metzen aan hoe zijn team werkte aan het verbeteren van het ontwerp tussen de twee geslachten in Overwatch. Wat vind jij van deze verandering? Is Blizzard terecht gewezen op deze ondermijning van dit sterke vrouwelijke personage of valt deze overwinningshouding wel mee?

Bron: Eurogamer

Blizzard haalt seksueel getinte pose uit Overwatch

Blizzard haalt seksueel getinte pose uit Overwatch

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch