Menu Premium

Blizzard gaat XP farming in Overwatch Custom Games aanpakken

Yannick van Doorn 09/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een ruime week geleden ging het vierde seizoen van Overwatch Competitive Play live en dit bracht weer een hoop verbeteringen en vernieuwingen met zich mee. Een van deze veranderingen was het creëren van jouw eigen custom games. Een week later blijkt dat hier een hoop misbruik van gemaakt wordt en Blizzard is daar niet blij mee, dus volgt er actie. Blizzard gaat XP farming in Overwatch Custom Games aanpakken. Zonder genade.

Er is namelijk gebleken dat er door een aantal gamers misbruik gemaakt wordt van het feit dat er XP te verdienen is in Overwatch Custom Games terwijl je AFK bent. Zo hebben deze gamers XP kunnen verdienen zonder daadwerkelijk te spelen. Game director Jeff Kaplan is duidelijk in zijn bewoordingen:

Abusing and exploiting Custom Game or any other game mode to earn experience in Overwatch while inactive is NOT ok. Also, do not name your Custom Game that in anyway even implies that gaining experience while inactive is OK – please do not even do this as a joke – because you are putting yourself at risk of having your account banned.

De eerste stap die Blizzard heeft gezet tegen de gamers die AFK zijn en toch XP willen vergaren is dat skirmish in de Custom Game mode geen XP meer oplevert. De volgende stap is het bannen van gamers die Overwatch Custom Games creëren waarin het verkrijgen van XP door AFK te zijn gestimuleerd wordt.

Blizzard wist dat ze een risico namen met het toevoegen van XP aan Overwatch Custom Games, maar ze wilden de community het voordeel van de twijfel geven. Door deze eerste maatregelen te nemen hoopt Blizzard verder geen actie meer te hoeven ondernemen, want dat kan resulteren in het compleet afschaffen van XP in Custom Games. Jeff Kaplan doet een oproep aan de hele Overwatch community om scherp te zijn op deze praktijken en waar nodig gamers te rapporteren die zich schuldig maken aan het onrechtmatig verkrijgen van XP.

Doet Blizzard er volgens jou goed aan om deze maatregelen te nemen?

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch