Menu Premium

‘Blizzard bezig met Warcraft meets Pokémon Go-game voor de mobiel’

Jan Johan Beldrok 05/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo vlak voor het weekend hebben we nog een, best wel leuk, Blizzard nieuwtje. Overwatch 2 en Diablo 4 kunnen we dit jaar dan wel gevoegelijk op onze iets te dikke buik schrijven, ze zitten echter niet stil daar in de studio’s van Blizzard. De Amerikanen werken namelijk aan meerdere free-to-play Warcraft games voor de trouwe zakjapanner. Alhoewel dat deze dagen veel vaker een Zak-Amerikaan of zak-Chinees is. Maar dat terzijde.

Blizzard bezig met meerdere free-to-play Warcraft games voor de mobile

Blizzard bracht het nieuws naar buiten tijdens de presentatie van de, uitermate florissante, financiële resultaten over 2020. Het geld klotst daar over de plinten. Anyhow, de free-to-play games moeten er voor zorgen dat de Warcraft community verder uitgebreid kan worden en levendig blijft. Men had het over de lancering van “premium content” . maar echt vertellen wat die premium content dan precies inhoudt, deden de Amerikanen niet. De verschillende Warcraft projecten voor mobile zouden reeds in een vergevorderde staat van ontwikkeling zijn. CEO Kotick verwoorde het alsvolgt: “”Binnen onze franchise, willen we vaker premium content uitbrengen om onze World of Warcraft community to behouden en uit te breiden. En we hebben meerdere, mobile, free-to-play Warcraft ervaringen gemaakt die nu in gevorderde ontwikkeling zijn, gebaseerd op onze geliefde IP.” Beetje kleffe praat, maar a la…

Straks Orcs en Necromancers vangen in de buitenlucht?

Een van de geruchten die zich al een tijdlang voordoet op het interweb is dat Blizzard werkt aan een Pokémon GO-achtige game, maar dan gebaseerd op het (World of) Warcraft universum. AR-based actie met andere woorden. Kun je straks naar buiten om je virtuele Orcs en Necromancers te vangen. Wie weet zien we al snel wat van al deze projecten op de aankomende Blizzcon. Dit event vindt op 17 tot en met 19 februari plaats en is geheel online.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch